Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Γεμάτος smartphones και tablets ο σάκος του Αη Βασίλη


Ρεκόρ ενεργοποιήσεων ανήμερα τα Χριστούγεννα

Ρεκόρ ενεργοποιήσεων νέων «έξυπνων» φορητών συσκευών σημειώθηκε ανήμερα τα φετινά Χριστούγεννα, συντρίβοντας κάθε προηγούμενη επίδοση, σύμφωνα με την Flurry Analytics και τα στοιχεία που συγκεντρώνει από μια βάση 260.000 εγκατεστημένων εφαρμογών σε Android και iOS.

Περισσότερες από 17,4 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις νέων smartphones και tablets καταγράφηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο την ημέρα των Χριστουγέννων. Αριθμός που αντιστοιχεί σε άνοδο της τάξης του 332% σε σχέση με τον μέσο όρο τις πρώτες είκοσι ημέρες του Δεκεμβρίου, όταν καταγράφονταν τέσσερα εκατομμύρια ενεργοποιήσεις την ημέρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2011, με 6,8 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις συσκευών, στοιχείο που επιβεβαιώνει πως χρόνο με τον χρόνο smartphones και tablets βρίσκονται πρώτα σε ολοένα και περισσότερες λίστες με τα πιο επιθυμητά δώρα των Χριστουγέννων.

Ακολούθως, μεγάλη ήταν και η άνοδος στα downloads νέων εφαρμογών σε iOS και Android. Την ημέρα των Χριστουγέννων καταγράφηκαν 328 εκατομμύρια «κατεβάσματα», σημειώνοντας αύξηση 112% συγκριτικά με τον πρώτο εικοσαήμερο του Δεκεμβρίου.

Τέλος, φαίνεται ότι οι περισσότεροι προτίμησαν να ζητήσουν από τον Αη Βασίλη κάποιο tablet, με τo iPad, το iPad mini και το Kindle Fire HD της Amazon να προηγούνται.

Ετσι και ενώ τις περισσότερες ημέρες του χρόνου η αναλογία ενεργοποίησης νέων smartphones έναντι των tablets διαμορφώνεται στο 4 προς 1, ανήμερα τα φετινά Χριστούγεννα περισσότερες από τις μισές (51%) φορητές συσκευές που πήραν ζωή στα χέρια των νέων τους ιδιοκτητών ήταν ταμπλέτες.



Πηγή : protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου