Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ΕΟΤ


Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ΕΟΤ
Συλληφθέντες για την υπόθεση υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ οδηγούνται στον ανακριτή. Στον ανακριτή οδηγηθήκαν ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ και άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση υπεξαίρεσης στον οργανισμό. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργηματικής φύσεως αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας, ενώ επιπλέον σε βάρος του πρώην ειδικού συμβούλου του ΕΟΤ για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία.
Ενώπιον του 15ου Τακτικού Ανακριτή απολογούνται σήμερα οι πέντε κατηγορούμενοι για την απόπειρα απάτης σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), μεταξύ των οποίων και πρώην ειδικός σύμβουλος του Οργανισμού. Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης.
Πλην του 39χρονου πρώην ειδικού συμβούλου του Οργανισμού, ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθούν σήμερα ένας 44χρονος επιχειρηματίας, μία γυναίκα και ένας άντρας 29 ετών, μέτοχοι εταιρείας και ένας 44χρονος συνεργάτης της επίμαχης εταιρείας, που σύμφωνα με την Αστυνομία συνεργάστηκαν προκειμένου να εξαπατήσουν τον ΕΟΤ και να εισπράξουν τα χρήματα .

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα των Χριστουγέννων ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η σύλληψη πέντε ατόμων, μεταξύ αυτών και ειδικού συμβούλου του παρετηθέντα γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, για υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος του Οργανισμού, η οποία, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αφορούσε απόπειρα των συλληφθέντων να εξαργυρώσουν επιταγή του Οργανισμού, ύψους 147.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να διασταυρώνεται οφειλή του ΕΟΤ στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν γυναίκα εμπλεκόμενη στην υπόθεση προσκόμισε επιταγή του Οργανισμού, στην Τράπεζα της Ελλάδος για ποσό που φαινόταν να αφορά σε οφειλή προς εταιρεία ξενοδοχειακών παροχών της Σύρου.
Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΟΤ ειδοποίησαν την τράπεζα ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια οφειλή του οργανισμού. Η επίμαχη επιταγή, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, φαίνεται να είχε πλαστογραφημένη υπογραφή του πρώην γενικού γραμματέα του Οργανισμού Νίκου Καραχάλιου και για την είσπραξή της είχε εκδοθεί αντίστοιχο πλαστογραφημένο τιμολόγιο της εταιρείας, οι υπεύθυνοι της οποίας είναι πλέον κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ΕΟΤ, ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση πρώην ειδικός σύμβουλος, χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα, είχε απαιτήσει να κρατά αυτός το μπλοκ επιταγών του Οργανισμού προκειμένου να ελέγχει όπως έλεγε τα οικονομικά στοιχεία.
Χθες, συγκροτήθηκε, κατά προτεραιότητα, Ελεγκτική ομάδα από δημοσιονομικούς ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), η οποία αναλαμβάνει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, το έργο του ελέγχου του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.




Πηγή : kerdos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου