Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για τη «νέα λίστα Λαγκάρντ»


Σε εξέλιξη είναι το πρωί της Παρασκευής σύσκεψη στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε σχετικά με τη νέα λίστα Λαγκάρντ. Στη σύσκεψη εξετάζεται ο φάκελος με τα στοιχεία από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη στη «νέα λίστα».

Ο Ιωάννης Τέντες και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής μελετούν τον φάκελο με τα στοιχεία και δεν αποκλείεται να καλέσουν και τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Στη συνέχεια το επίμαχο έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το capital.gr, συγγενικό πρόσωπο πρώην υπουργού εντοπίστηκε στη νέα λίστα Lagarde, ενώ η εφημερίδα Τα Νέα, αναφέρει ότι στη λίστα βρίσκονται ένας «μη ενεργός» πολιτικός και τρία συγγενικά του πρόσωπα.

Όπως διευκρίνισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, ο φορολογικός έλεγχος των προσώπων, που περιλαμβάνονται στη λίστα, συνεχίζεται.

Αλλοιωμένη η λίστα
Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες η "νέα" λίστα περιέχει σε χωριστά αρχεία αναλυτικά στοιχεία για τους λογαριασμούς που υπεκλάπησαν από την τράπεζα HSBC της Γενεύης, καθώς και προσωπικά δεδομένα (ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, κ.ά.) για καθέναν από τους καταθέτες, όπως και για τους συνδικαιούχους και τους αντίκλητους. Η αντιπαραβολή κατέδειξε αλλοίωση και απόκρυψη στοιχείων σε λογαριασμούς που αφορούν "τρανταχτά ονόματα", όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι οποίες, εφόσον επιβεβαιωθούν αναδεικνύουν σαφείς ευθύνες για όσους ενεπλάκησαν στον χειρισμό της υπόθεσης και είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με "βαριές συνέπειες", οι οποίες δεν αφορούν, πλέον, μόνον παραλείψεις, αλλά και πράξεις που θεωρούνται ποινικά κολάσιμες. Οι πληροφορίες για διαφορές στη "επίσημη" λίστα από εκείνη που είχε δημοσιοποιηθεί και την οποία είχε αποστείλει στις αρχές Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό στο πολιτικό σκηνικό και εντείνει τη νευρικότητα και στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. Την ίδια ώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν πειστικές εξηγήσεις και ετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις τους που θα δρομολογηθούν μόλις η εισαγγελία του Αρείου Πάγου στείλει το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων στο Κοινοβούλιο, όπου ήδη παραμένει εκκρεμής η αρχική δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την αποκάλυψη από το επίμονο ρεπορτάζ του "ΘΕΜΑτος" της εξαφάνισης της αρχικής λίστας.



Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου