Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Πρόστιμα σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων από 100 έως και 30.000 ευρώ!




Με βάση λοιπόν τον νόμο που είναι στα πλαίσια αναβάθμισης του πολιτισμού και ο οποίος θα μπει σε εφαρμογή από Δευτέρα, αν το ζώο λερώνει πεζοδρόμια και πάρκα, αν σκάβει το πράσινο, αν κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, αν δεν είναι εμβολιασμένο, και αν κακοποιείται , οι ιδιοκτήτες θα «τιμωρούνται» με πρόστιμα από 100 έως και 30.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης που δεν καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του, το πρόστιμο θα είναι 100 ευρώ και θα φτάνει έως και 30 χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού των ζώων.
Σύμφωνα, με την δήλωση του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργου Αναγνωστόπουλου, οι έλεγχοι πρόκειται να ξεκινήσουν πρώτα από κεντρικά σημεία της Αθήνας και σιγά-σιγά θα επεκταθούν.
»Δεν πρόκειται να υπάρξει μαζική έξοδος. Δεν μας ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός αλλά η ουσία, να γίνει δηλαδή συνείδηση στους δημότες – ιδιοκτήτες ζώων, η ανάγκη να σέβονται τα ζώα, το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.
Μάλιστα, ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρει ότι υπάρχουν καταγγελίες για ιδιοκτήτες που αδιαφορούν για τη συμπεριφορά του σκύλου τους. Ενώ, πρώτες σε συχνότητα είναι οι  καταγγελίες για καταστροφή πρασίνου και για μη καθαρισμό περιττωμάτων. Οι δημοτικοί αστυνομικοί  θα παρεμβαίνουν σε καταγγελίες  και για τον σκύλο, ο οποίος έχει εγκαταλειφθεί σε μπαλκόνι. Αρχικά, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος θα γίνονται συστάσεις, αλλά στην περίπτωση που κάποιος δεν υπακούσει ή αδιαφορήσει, τότε θα δίνονται πρόστιμα, τονίζοντας ότι είναι θέμα πολιτισμού, το συγκεκριμένο ζήτημα.
Τέλος, οι ποινές αφορούν και τα pet shops, καθώς και αυτά θα υποβάλλονται σε αυστηρό έλεγχο, για το αν τηρούνται οι  κανόνες ευζωίας, ασφάλειας και κτηνιατρικής φροντίδας των προς πώληση ζώων προβλέπεται ακόμη, μέχρι και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός τους.





Πηγή : difernews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου