Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το θέμα των σεξουαλικών κακοποιήσεων από κληρικούς έθεσε ο Πάπας


Ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α' ζήτησε την Παρασκευή από την Καθολική Εκκλησία να επιληφθεί του ζητήματος των σεξουαλικών κακοποιήσεων από κληρικούς. Είναι η πρώτη φορά που ο νέος Ποντίφικας εκφράζεται δημόσια για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που διαπράχθηκαν επί δεκαετίες κατά δεκάδων χιλιάδων παιδιών.


Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τον επικεφαλής της Συνόδου για το Δόγμα και την Πίστη, η οποία «συνεχίζει το έργο της στις κατευθυντήριες γραμμές που χάραξε ο Βενέδικτος ΙΣΤ', να ενεργήσει με αποφασιστικότητα σε ό,τι αφορά τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης», σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού. 

Παράλληλα, ζήτησε να προωθηθούν μέτρα για την προστασία των ανηλίκων και να δοθεί βοήθεια στα θύματα των σεξουαλικών κακοποιήσεων.
 
Ο Ποντίφικας, στην ίδια γραμμή με τον προκάτοχό του, διαμήνυσε ότι πρέπει να συνεχιστούν «οι διώξεις κατά των ενόχων και να δεσμευτούν οι Διασκέψεις των Επισκόπων να διατυπώσουν και να εφαρμόσουν τις απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες στον τομέα αυτό».
 
Ο Πάπας Βενέδικτος είχε ζητήσει συγγνώμη εξ ονόματος της Εκκλησίας από τα θύματα και είχε ταχθεί υπέρ της μηδενικής ανοχής.
 
Το Μάιο του 2011, η Σύνοδος για το Δόγμα και την Πίστη είχε δώσει διορία ενός έτους στις Διασκέψεις των Επισκόπων ανά την υφήλιο για να καθορίσουν κατευθυντήριες γραμμές στα θέματα της αντιμετώπισης της παιδεραστίας, ζητώντας τους να συνεργαστούν με την αστική Δικαιοσύνη.
 
Ο «εισαγγελέας» του Βατικανού για την αντιμετώπιση της παιδεραστίας, Μονσινιόρος Τσάρλς Σικλούνα, δήλωσε πρόσφατα ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2012, το 75% των Διασκέψεων των Επισκόπων είχε στείλει την απάντησή τους.





Πηγή : enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου