Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ανοίγει τις πύλες του, το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Αθήνα

Ανοίγει τις πύλες του, το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Αθήνα Το Σάββατο 6/4 θα προβληθεί η Γαλλική ταινία "Tu Honoreras Ta Mere et Ta Mere" με τον Λ. Λαζόπουλο και τον Ντέμη Ρούσο


Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας που φέτος αισίως φτάνει την 14η του χρονιά.
Το Φεστιβάλ που αποτελεί από τις αγαπημένες διοργανώσεις των σινεφίλ, επανέρχεται στο καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του και φέτος θα παρουσιάσει συνολικά 45 ταινίες, σε συνεργασία με τις Γαλλόφωνες πρεσβείες και θα κάνει την έναρξη του σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 το βράδυ στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, με διάσημους προσκεκλημένους.
Ανάμεσα στους θα είναι η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Καρόλ Μπουκέ, η οποία ανακηρύχτηκε και ανάδοχος του φετινού Φεστιβάλ. Πρόεδρος της διοργάνωσης είναι ο βραβευμένος συνθέτης με Ελληνική καταγωγή, Αλεξάντρ Ντεσπλά.
To 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ανοίγει την αυλαία του στις 4 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Τα Παλιόπαιδα» («Les Gamins») του Αντονί Μαρτσιανό με πρωταγωνιστές, τον Αλέν Σαμπά και τον Μαξ Μπουμπλίλ στους ρόλους ενός πεθερού και μέλλοντα γαμπρού που μόλις συναντηθούν θα αποφασίσουν να εγκαταλείψει ο πρώτος τη γυναίκα του και ο δεύτερος να μην προχωρήσει στον επικείμενο γάμο του, ξεκινώντας ένα ταξίδι αυτογνωσίας προς το άγνωστο.
Η ταινία αναμένεται να βγει στη Γαλλία μετά την πρώτη αυτή προβολή της, στην Αθήνα (στη χώρα μας θα διανεμηθεί από την Strada Films).

Σκηνή από την ταινία "Τα Παλιόπαιδα".
Όπως γράφει το flix.gr, το φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 8 ταινίες (με διανομή στην Ελλάδα), ανάμεσά τους το υπέροχο «Α Perdre La Raison» του Χοακίμ Λαφός (βραβευμένο στο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών), το «Camille Redouble» της Νοεμί Λόβσκι που φέτος είχε 11 υποψηφιότητες για βραβεία Σεζάρ, το «Populaire» του Ρεζί Ρουανσάρντ με τον Ρομέν Ντουρίς και τη Ντέμπορα Φρανσουά, το ριμέικ του «Therese Desqueyroux» του Ζορζ Φρανζί που σηματοδότησε και την τελευταία ταινία στην καριέρα του Κλοντ Μιλέρ, το «Mains Dans la Main» της Βαλερί Ντονζελί που είχε εντυπωσιάσει πέρσι με το «Πολεμώντας για τη Νίκη», το «Ένα Τέλειο Σχέδιο» του Πασκάλ Σομέιγ με την Ντάιαν Κρούγκερ, το «Tu Honoreras Ta Mere et Ta Mere» της Μπριζίτ Ρουάν γυρισμένο στη Μήλο και το «Ρενουάρ» του Ζιλ Μπουρντός.
Στην Αθήνα αναμένεται εκτός της Καρόλ Μπουκέ, να βρεθεί ο σκηνοθέτης του σαγηνευτικού «Εραστή της κομμώτριας» Πατρίς Λεκόντ με την τελευταία του ταινία «Μπουτίκ για αυτόχειρες», ο Ρεζίζ Ρουανσάρ, σκηνοθέτης της ταινίας «Populaire» μαζί με τον σεναριογράφο Ντανιέλ Πρέσλεϊ, καθώς επίσης και η Μπριζίτ Ρουάν, προκειμένου να παρουσιάσει, με τον τραγουδιστή Ντέμη Ρούσο και τον ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο, την ταινία της «Να τιμάς τη μητέρα σου και τη μητέρα σου-Tu Honoreras Ta Mere et Ta Mere» που γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Μήλο.
Ο Λάκης Λαζόπουλος υποδύεται στην ταινία αυτή τον Δήμαρχο και ο Ντέμης Ρούσος έναν παπά. Στο φιλμ που θα προβληθεί το Σάββατο 6/4 στις 22.15 στην αίθουσα Δαναός 1, παίζουν οι Νικόλ Γκαρσία, Γκασπάρ Ουλιέλ, ο Ερίκ Καραβακά, κ.α.
Η φωτ. είναι από το σάιτ k-mag.gr.
Οι Προβολές στην Αθήνα θα διαρκέσουν από την Πέμπτη 4 έως και την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013. Οι χώροι προβολών είναι η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και οι αίθουσες Δαναός 1, Odeon Όπερα 1 και το αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών στην οδό Σίνα. Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί και θα μεταφερθεί κατόπιν στη Θεσσαλονίκη, από Πέμπτη 11 έως Τετάρτη 17 Απριλίου 2013.
Η Καρόλ Μπουκέ, σύμβολο του Γαλλικού κινηματογράφου της δεκαετίας του '70 με τον πρώτο της ρόλο στο «Σκοτεινό αντικείμενο του πόθου» (1977) του Λουίς Μπουνιουέλ καθώς και κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στο πλευρό του Ρότζερ Μουρ στην περιπέτεια «Για τα μάτια σου μόνο» (1981), θα έρθει για να παρουσιάσει 4 ταινίες της.
Πρόκειται για τα φιλμ, «Κακό κορίτσι» του Πατρίκ Μιλ, «Οι ασυγχώρητοι» του Αντρέ Τεσινέ και «Travaux, on sait quand ca commence» της Μπριζίτ Ρουάν, καθώς και το «Πολύ όμορφη για σένα» (1989) του Μπερτράν Μπλιε που της χάρισε διεθνή αναγνώριση και το Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Ηθοποιού.







Πηγή : thebest.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου