Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Είκοσι χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα... στην Αυστραλία

Σκηνή από την ταινία του 1954, «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα», του Ρίτσαρντ Φλέισερ.

Μία ακόμα ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα», θα γυριστεί στην Αυστραλία. Αυτή τη φορά, από τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ και τα στούντιο Walt Disney.


Η παραγωγή διέψευσε φήμες που ήθελαν τον Μπραντ Πιτ να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Νεντ Λαντ, του φημισμένου καμακιστή που έφυγε για να κυνηγήσει ένα τέρας των θαλασσών, το οποίο αποδείχθηκε πως ήταν το υποβρύχιο Ναυτίλος που κυβερνούσε ο διάσημος πλοίαρχος Νέμο. Όπως διευκρινίστηκε, το κάστινγκ δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.
Πρόκειται για την τέταρτη ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα του γάλλου συγγραφέα, που δημοσιεύθηκε το 1870. Η τρίτη γυρίστηκε το 1954 από τον Ρίτσαρντ Φλέισερ στην Καραϊβική, έπειτα από εκείνες του Ζωρζ Μελιέ το 1907 και του Στούαρτ Πάτον το 1916.
Σε κοινή ανακοίνωσή της με τον υπουργό Τεχνών Τόνι Μπερκ, η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, ανέφερε πως θα είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ στη χώρα. Η κυβέρνηση της Καμπέρας προσέφερε επιχορήγηση 21,6 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (17,5 εκατ. ευρώ), στο πλαίσιο ενός προγράμματος υποστήριξης της τοπικής κινηματογραφικής βιομηχανίας που αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας του ακριβού δολαρίου.





Πηγή : enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου