Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

"Τουρκία, Γερμανία και Σλοβενία στα επόμενα 'θύματα' της κρίσης"


Πέντε χώρες - η Γερμανία, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Τουρκία και η Συρία - θα είναι αυτές που θα "πληγούν" από οικονομική κρίση μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με τον οικονομολόγο Μάθιου Λην.
Σε κείμενό του, που φιλοξενείται στο Market Watch, τονίζει πως για την Τουρκία η οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων ετών έχει αρχίσει "κόβει" ταχύτητα, σημειώνοντας μείωση 1,7% στο τελευταίο τετράμηνο, ενώ οι ξένες επενδύσεις μπορούν να φύγουν από τη χώρα με την ίδια ταχύτητα με την οποία έφτασαν σε αυτήν.
Για τη Γερμανία αναφέρει ότι η οικονομία της χώρας επιβραδύνει απότομα, λόγω της γενικευμένης ευρωπαϊκής ύφεσης. Μία ύφεση ακόμη και στη γερμανική "ατμομηχανή" δεν είναι μακρυά, κάτι που μπορεί να δυσαρεστήσει τους Γερμανούς φορολογούμενους εν όψει και των εκλογών του Σεπτεμβρίου, με το κόμμα κατά του ευρώ να κερδίζει "έδαφος".
Τέλος, όσον αφορά στη Σλοβενία, οι τράπεζες αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα ανάλογα με αυτά της Κύπρου, καθώς η "φούσκα" των δανείων έχει πλέον "σκάσει" και πολλοί καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, κάτι που ενδεχομένως οδηγήσει την κυβέρνηση της χώρας να διασώσει τις τράπεζες, προκαλώντας σημαντικές απώλειες για τους φορολογούμενους.





Πηγή : emea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου