Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ζοζέ Μουρίνιο, το αντίο


Το τέλος εποχής του Ζοζέ Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης σήμανε ο αποκλεισμός από την Ντόρτμουντ στα ημιτελικά του Champions League.




Μολονότι η "βασίλισσα" έκανε υπερπροσπάθεια στο τελευταίο 10λεπτο κυνηγώντας το θαύμα της ανατροπής του 4-1 από το παιχνίδι στο Βεστφάλεν, το 2-0 από τα γκολ των Μπενζεμά και Ράμος δεν έφτασε για να φέρει την πρόκριση στο μεγάλο ραντεβού της 25ης Μαΐου στο Λονδίνο και η "εξόδιος ακολουθία" του Πορτογάλου άρχισε χωρίς χρονοτριβή.
Ο ίδιος ο Μουρίνιο φρόντισε γι' αυτό με την πιο ξεκάθαρη δήλωση που μπορούσε να κάνει μετά το τέλος του παιχνιδιού. "Θα πάω εκεί που με θέλουν", αποκρίθηκε ο Special One όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του στον πάγκο των Μαδριλένων.



Αναπόφευκτα η δήλωσή του έγινε πρωτοσέλιδο στις μεγάλες ισπανικές εφημερίδες την επομένη του αγώνα. Μόνο η φιλοβασιλική "Marca" προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις, συνοδεύοντας  το "αντίο Μουρίνιο" με ερωτηματικό. Και οι ίδιοι φυσικά ξέρουν ότι ο "Μου" έχει ήδη πάρει την απόφασή του. Πρώτο θέμα βέβαια για την πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην ισπανική επικράτεια ήταν το αγωνιστικό. "Το πίστευα", ανέφερε η "Marca".
Παρόμοια... τακτική από την "As", η οποία ανέφερε ότι "από θαύμα δεν έγινε το θαύμα", παίζοντας ως δεύτερο θέμα τη αναγγελία αποχώρησης του Πορτογάλου.


Από σκληροί έως άκρως ειρωνικοί ήταν οι τίτλοι που επέλεξαν οι καταλανικές εφημερίδες. "Αντίο δέκατο" (σ.σ η Ρεάλ κυνηγούσε το 10ο ευρωπαϊκό), έπαιξε στο πρωτοσέλιδό της η Mundo Deportivo, ενώ το "Αντίο Μου, η αποτυχία ολοκληρώθηκε", προτίμησε ως πρώτο θέμα η πάντα πιο αιχμηρή Sport.




Πρώτο θέμα με τον λιτό αλλά απολύτως κατανοητό τίτλο "Γεια σου Μου" έγινε ο Μουρίνιο και στην ιταλική Gazzeta dello Sport.






Πηγή : contra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου