Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πανικός από έκρηξη στην καρδιά της Πράγας

Διασώστες και περαστικοί απομάκρυναν τους τραυματίες από το σημείο της έκρηξης
Πανικός επικράτησε χθες στη Πράγα εξαιτίας έκρηξης που σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο της τσεχικής πρωτεύουσας, πιθανότατα από διαρροή φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 40 άνθρωποι να τραυματιστούν και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες 4 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε κτίριο που βρίσκεται ανάμεσα στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Πράγας και την Ακαδημία Επιστημών, δίπλα στο ποταμό Μολδάβα, και σύμφωνα με τις αναφορές ακούστηκε σε απόσταση μεγαλύτερη του 1,5 χιλιομέτρου.


Εγκλωβισμένοι



Αν και οι περισσότεροι τραυματισμοί δεν είναι σοβαροί, σύμφωνα με τις αρχές, ο επικεφαλής της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας της Πράγας, Ζντένεκ Σβαρτς, ανέφερε ότι ενδέχεται κάτω από τα συντρίμμια του ετοιμόρροπου πλέον κτιρίου (μέρος του κατέρρευσε την ώρα της έκρηξης) να βρίσκονται τρεις έως τέσσερις εγκλωβισμένοι άνθρωποι η κατάσταση των οποίων παραμένει άγνωστη.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και έξι υπήκοοι άλλων χωρών, ενώ, όπως έγινε γνωστό, τα γειτονικά κτίρια εκκενώθηκαν και οι περίοικοι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή.
Το σημείο της έκρηξης επισκέφθηκε ο δήμαρχος της Πράγας, Μπόχουσλαβ Σβόμποντα, και ο πρωθυπουργός της χώρας Πέτρ Νέτσας ανέλαβε να επιβλέψει προσωπικά την έρευνα.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τη Κυριακή παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε σε περιοχή της Ρεμς της βορειοανατολικής Γαλλίας, όταν εξαιτίας έκρηξης που έγινε πιθανότατα από διαρροή αερίου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14 τραυματίστηκαν.





Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου