Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος επέστρεψε στο Βατικανό


Με το ίδιο ελικόπτερο που αποχώρησε μετά από την επίσημη παραίτησή του, με προορισμό την θερινή παπική κατοικία Καστέλ Καντόλφο, επέστρεψε στο Βατικανό, όπου θα εγκατασταθεί μόνιμα στο μοναστήρι Mater Ecclesiae (Μητέρα της Εκκλησίας). 

Τον καλωσόρισε ο διάδοχός του, Πάπας Φραγκίσκος και προσευχήθηκαν μαζί.

Στο μοναστήρι, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν έργα για την παραμονή του Γιόσεφ Ράτζινγκερ, θα διαμείνει και ο προσωπικός του γραμματέας, Γκέοργκ Γκένζβαϊν και τέσσερις καθολικές καλόγριες που βοηθούν τον επίτιμο Ποντίφικα στην καθημερινότητά του.


Όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν, ο Βενέδικτος επιθυμεί να παραμείνει στο μοναστήρι μέχρι το τέλος των ημερών του, όπου θα αφοσιωθεί στην προσευχή.

Αυτή, πάντως είναι η πρώτη φορά που δύο Ποντίφικες συνυπάρχουν στο Βατικανό, ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις σχέσεις τους, καθώς ο επίτιμος Πάπας δεν προβλέπεται ότι θα έχει ανάμειξη στις αποφάσεις του Φραγκίσκου.

Η Αγία Εδρα, όπως υποστηρίζει ο ιταλικός Τύπος δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα εικόνες από τη συνάντηση των δύο Ποντιφίκων, γεγονός που ενδέχεται να αναζωπυρώσει τις φήμες που ήθελαν την κατάσταση της υγείας του 86χρονου Βενέδικτου να μην είναι καλή.








Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου