Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Νέα ρύθμιση για συμβασιούχους

Νέα ρύθμιση για συμβασιούχους

Την ερχόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστεί η αποσυρθείσα ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  σχετικά με τους συμβασιούχους που έχει λήξει η σύμβασή τους και συνεχίζουν να εργάζονται στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και με ασφαλιστικά μέτρα. Οπως ήταν διατυπωμένη αυτή η περιβόητη "διάταξη Μανιτάκη",  καταργούσε ουσιαστικά και τις αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων για  εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, καταλύοντας βασικές αρχές του εργατικού δικαίου.
Τώρα αναλαμβάνει να την τροποποιήσει και να την αναδιατυπώσει ο υπουργός  Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά να προσυπογράψει το αρχικό σχέδιο, προκαλώντας ενδοκυβερνητική κρίση, που οδήγησε σε απόσυρδη της επίμαχης διάταξης.
Η κατευθυντήρια γραμμή της νέας ρύθμισης έχει ήδη συμφωνηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο και μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης: Δεν θα αμφισβητηθεί η ισχύς των δικαστικών αποφάσεων, αλλά θα τεθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα προκειμένου να ολοκληρώνεται η δικαστική διαδικασία εντός 6 μηνών, ώστε να μη συνεχίζεται επ' αόριστον - βάσει προσωρινών δικαστικών αποφάσεων - η απασχόληση συμβασιούχων που έχουν λήξει οι συμβάσεις τους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου  Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εάν επισπευθεί η έκδοση δικαστικών αποφάσεων, θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο περισσότεροι από 4.000 υπάλληλοι. Με αυτόν τον τρόπο αναμένει το αρμόδιο υπουργείο να επιτευχθεί ο στόχος των απομακρύνσεων που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.




Πηγή : sofokleousin.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου