Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Νέοι ταχύτατοι επεξεργαστές για κινητά

Νέοι ταχύτατοι επεξεργαστές για κινητά


Νέους επεξεργαστές για κινητά τηλέφωνα ανακοίνωσε η Intel κατά τη διάρκεια της έκθεσης Mobile World Congress 2013 στη Βαρκελώνη.
Οι επεξεργαστές που είναι γνωστοί και ως Clover Trail+ είναι διπύρηνοι και προσφέρουν μεγάλη αυτονομία στις συσκευές.
Έτσι παρά το γεγονός ότι τα κινητά θα έχουν μεγάλες επιδόσεις, θα μπορούν να μείνουν χωρίς φόρτιση για μεγαλύτερο διάστημα.



Οι νέοι επεξεργαστές θα κυκλοφορήσουν με χρονισμό στα 2.0GHz, 1.6GHz και 1.2GHz και έχουν τεχνολογία Hyper-Threading για ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών.
Με τους νέους επεξεργαστές αναβαθμίζονται και τα γραφικά χάρη στη μηχανή Graphics Media Accelerator που μπορεί πλέον να παίξει βίντεο 1080p βίντεο στα 30fps αλλά και να υποστηρίξει δύο κάμερες έως 16MP, πανοραμικές φωτογραφίες και αναγνώριση προσώπου σε πραγματικό χρόνο.
Από τις πρώτες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν με το νέο επεξεργαστή θα είναι το Lenovo IdeaPhone K900 που θα έχει την τελευταία γενιά της Intel.
Παράλληλα η εταιρεία παρουσίασε το XMM 7160 ένα από τα πρώτα LTE modems για smartphones, tablets και ultrabooks. Το νέο modem υποστηρίζει ταυτόχρονα έως και 15 συχνότητες για να μπορεί να συνδέεται πολύ πιο γρήγορα από τις προγενέστερες τεχνολογίες. Έτσι εκτός από καλή λήψη έχει και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.
Η εταιρεία ετοιμάζεται επίσης να κυκλοφορήσει τον πρώτο τετραπύρηνο επεξεργαστή για tablet που θα είναι δυο φορές πιο γρήγορος από τους σημερινούς επεξεργαστές.
Οι πρώτες συσκευές με τη νέα τεχνολογία αναμένονται στο τέλος του 2013 σε συνεργασία με εταιρείες όπως η Dell, η Samsung, η Lenovo και η LG.





Πηγή : e-go.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου