Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Στο μέσον ελληνο-σκοπιανού διπλωματικού θρίλερ ο Μ. Ψωμιάδης


Η αλήθεια είναι πως ο Μάκης Ψωμιάδης, Big Mac για τους φίλους, ξυπνούσε πάντα πάθη… Πιστοί θαυμαστές και ορκισμένοι εχθροί ήταν πάντα ένα εκρηκτικό μείγμα που συνέθετε το σκηνικό γύρω του. Οι παρτίδες του με την ελληνική δικαιοσύνη ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και οι τρόποι με τους οποίους συνήθως κυκλοφορούσε ελεύθερος , θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας για τον ιστορικό του μέλλοντος που θα ξεψαχνίσει τα αρχεία της ελληνικής Δικαιοσύνης. Πλέον όμως ο μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου που έγινε γνωστός για τα υπερ-μεγέθη πούρα του και το υποκοριστικό «αγαπούλα» (που λέγεται πως χρησιμοποιούσε για τους άλλους) είναι και international!

Διπλωματικό Θρίλερ
Κι αυτό γιατί ο Μάκης Ψωμιάδης είναι πλέον το κεντρικό πρόσωπο ενός νέου διπλωματικού θρίλερ για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 21 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την έκδοση του πρώην μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας για την υπόθεση των στημένων αγώνων και οι αρχές των Σκοπίων εξακολουθούν να «κωφεύουν» στα αιτήματα των ελληνικών αρχών προκειμένου να λογοδοτήσει ο Μάκης Ψωμιάδης και για την κακουργηματική πράξη της υπεξαίρεσης. Το έχει συμβεί; Ο κ. Ψωμιάδης έχει εκδοθεί μόνο για τα αδικήματα γύρω από τους «στημένους αγώνες» και για να δικαστεί για επιπλέον αδικήματα θα πρέπει να δοθεί- σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες δικαίου- έγκριση από τις αρχές των Σκοπίων.

Δεν Απαντούν
Τρεις φορές χρειάστηκε να απευθυνθεί στις Σκοπιανές αρχές η Εισαγγελία Εφετών, στέλνοντας το σχετικό φάκελο με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα αλλά ουδεμία απάντηση έλαβε. Η «σιγήν ιχθύος» που τηρείται όλο αυτό το διάστημα από τις αρχές των Σκοπίων, θεωρείται πλέον ως κωλυσιεργία, αφού ουσιαστικά απομακρύνει χρονικά ολοένα και περισσότερο τη δίκη του Μ. Ψωμιάδη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης. Έτσι, η Εισαγγελία (τμήμα εκδόσεων) αναγκάστηκε να αναζητήσει… «βοήθεια» από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Εξωτερικών σε μια προσπάθεια να εξαντληθεί κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να «σπάσει» τη σιωπή των αρχών των Σκοπίων ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά των ελληνικών αρχών.




Πηγή : capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου