Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μπάρτσα και Ρεάλ αναμετρώνται στον β' ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας

Μπάρτσα και Ρεάλ αναμετρώνται στον β' ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας


Η συνέχιση της πορείας τους στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει τεθεί εν αμφιβόλω καθώς τα πρώτα αποτελέσματα των αγώνων για τη φάση των «16» του θεσμού έφεραν αμφότερες σε θέσεις μειονεκτικές έναντι των αντιπάλων τους. Η Μπαρτσελόνα καλείται να ανατρέψει (στην έδρα της) το εις βάρος της 0-2 του πρώτου αγώνα απέναντι στη Μίλαν, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα ταξιδέψει στο Μάντσεστερ για να αντιμετωπίσει την Γιουάιτεντ η οποία απέκτησε προβάδισμα χάρη στο 1-1 του πρώτου αγώνα και το εκτός έδρας γκολ του Ντάνι Γουέλμπεκ.
Μέχρι τη διεξαγωγή των αγώνων ρεβάνς, ο ένας εκ των δύο κλασικών μονομάχων του ισπανικού ποδοσφαίρου θα έχει τη δυνατότητα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη άφησε ανοιχτούς τους λογαριασμούς των δύο ομάδων οι οποίες σήμερα το βράδυ (22.00, OTE TV) θα αναμετρηθούν σε καταλανικό έδαφος. Κι αν για τη Μπαρτσελόνα υπάρχει μπροστά η δεδομένη κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας, για τη Βασίλισσα η αποψινή ίσως και να είναι η τελευταία ευκαιρία να πλησιάσει την κατάκτηση ενός τροπαίου για την τρέχουσα σεζόν.
«Είναι τα ματς που μας αρέσουν και αποδεδειγμένα τα καταφέρνουμε καλύτερα. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε εκεί μέσα, δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Θέλουμε να επιστρέψουμε στη Μαδρίτη με την πρόκριση» τόνισε ο προπονητής της Ρεάλ κ. Ζοζέ Μουρίνιο ο οποίος δεν παρέλειψε να πετάξει και το καρφί του για τη συνήθεια (όπως τη χαρακτήρισε) των ποδοσφαιριστών της Μπάρτσα να διαμαρτύρονται στους διαιτητές ζητώντας να υποδεικνύουν περισσότερες κάρτες στους αντιπάλους τους κατά τη διάρκεια αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων.
Την αφορμή του έδωσε ο υπηρεσιακός τεχνικός των Μπλαουγκράνα κ. Ζόρντι Ρόουρα ο οποίος διαφώνησε ανοιχτά με τον ορισμό του κ. Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιεκάνο ως διαιτητή του β' ημιτελικού. «Νομίζω ότι η Μπαρτσελόνα θα έπρεπε να μιλάει για το ποδόσφαιρο και όχι για τους διαιτητές. Οσοι την εκπροσωπούν θα πρέπει να ασχολούνται και όχι με το πως θα περικυκλώνουν τους διαιτητές ζητώντας τους να δείξουν περισσότερες κάρτες στους αντιπάλους» ανέβασε τους τόνους (όπως συνηθίζει άλλωστε σε ανάλογες περιπτώσεις) ο Special One.
Στην αντίπερα όχθη, το σοκ της ήττας στο Μιλάνο συνοδευόμενο από την κάκιστη εμφάνιση της Μπάρτσα παραμένει το νο. 1 αντικείμενο συζήτησης στους κόλπους της καταλανικής ομάδας. Γι αυτό και ο διεθνής μεσοεπιθετικός Αντρές Ινιέστα σάλπισε την αντεπίθεση λέγοντας ότι «ο σημερινός ημιτελικός είναι η ευκαιρία μας να αποδείξουμε ότι το παιχνίδι του Μιλάνου ήταν απλά μία κακή παρένθεση. Ξέρουμε ότι η Ρεάλ θα είναι πολύ επικίνδυνη, αλλά οφείλουμε να σηκώσουμε κεφάλι. Το τρόπαιο πρέπει να έρθει εδώ, στο Καμπ Νου και για να συμβεί αυτό πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας απόψε για να πάμε στον τελικό».




Πηγή : tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου