Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Θεοφάνεια με καταιγίδες και χιόνια


Picture 0 for Θεοφάνεια με καταιγίδες και χιόνια
Από αύριο επιδεινώνεται ο καιρός σε όλη τη χώρα
Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο Σάββατο ενώ για την Κυριακών των Φώτων οι προβλέψεις δίνουν νεφώσεις, βροχές και χιονόνερο, χιόνια ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές καθώς και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές
Σήμερα, Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

To Σάββατο στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια τμήματα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα σταδιακά θα ενταθούν νοτιότερα ενώ προβλέπεται να χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια τμήματα.
Την Κυριακή των Θεοφανείων η κακοκαιρία θα ενταθεί ακόμη περισσότερο με καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια σε περιοχές ακόμη και με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ στα δυτικά και βόρεια βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί με αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.




Πηγή : voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου