Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ωρα αποδείξεων για την ΑΕΚ του Βιντιάδη


Ο Δημήτρης Βιντιάδης ανοίγει τα χαρτιά του για την ΑΕΚ (φωτογραφία: INTIMEsports) Ο Δημήτρης Βιντιάδης ανοίγει τα χαρτιά του για την ΑΕΚ (φωτογραφία: INTIMEsports)
Καλές οι ανακοινώσεις, αλλά πλέον έφτασε η ώρα των αποδείξεων... Ο Δημήτρης Βιντιάδης προσέφερε ελπίδα στο «τσαλακωμένο» από τα συνεχή χτυπήματα «κιτρινόμαυρο» ηθικό, αλλά μόνο εφόσον επισημοποιήσει το ενδιαφέρον του και βάλει τα χρήματα μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (δηλαδή στις 17/1) θα μπορεί να ισχυρίζεται ότι ολοκλήρωσε την αποστολή σωτηρίας της ΑΕΚ.
Πληροφορίες από το περιβάλλον του 32χρονου εφοπλιστή αναφέρουν πως σήμερα προτίθεται να εκδώσει ανακοίνωση (όπως υποσχέθηκε στην «Ορίτζιναλ»), με την οποία θα αναλύει το πλάνο του, κάνοντας συνάμα αναδρομή στις μέχρι τώρα ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σ' αυτήν αναμένεται να έχει ο πατέρας του, Βασίλης, που είναι σαφώς πιο έμπειρος και γνωρίζει να χειρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις.
Αγωνιστική διάσωση
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το σχέδιο του Δ. Βιντιάδη έχει δύο άξονες δράσης, οι οποίοι θα πρέπει να «τρέξουν» παράλληλα.
Ο πρώτος αφορά την αγωνιστική διάσωση της ομάδας με την ενδυνάμωση του ρόστερ και ο δεύτερος την οικονομική της εξυγίανση-ανάταση σε βάθος χρόνου, μέσω και της κατασκευής του γηπέδου. Για να συμβεί, όμως, το δεύτερο και να πάρει τη μεγάλη απόφαση ενεργοποίησής του στην ΑΕΚ, θα πρέπει πρώτα να περάσει στο φορολογικό νομοσχέδιο η διάταξη που αφορά τη ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ προς το Δημόσιο σε 48 δόσεις. Αρχικά, η τρόικα το «ξέκοψε», αλλά στα Σπάτα έχουν την πληροφόρηση ότι αυτή τελικά θα «περάσει».
Η αλήθεια είναι πως ο Δ. Βιντιάδης θεωρεί κομβικό σημείο το γηπεδικό και πλέον, έχοντας την υποστήριξη της κινεζικής κατασκευαστικής εταιρείας «TEDA», θεωρεί πως μπορεί να προχωρήσει γρήγορα στην υλοποίηση κατασκευής του στη Ν. Φιλαδέλφεια, πάντα σε συνεργασία με την Ερασιτεχνική, η οποία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Εναλλακτικές λύσεις θα εξεταστούν μόνο σε περίπτωση που προκύψουν εμπόδια από τους κρατικούς φορείς.
Επίσης, στην «Ενωση» υποστήριζαν ότι πολύ σύντομα αναμένονται στην Ελλάδα εκπρόσωποι των κινεζικών εταιρειών, προκειμένου να αναλύσουν οι ίδιοι επακριβώς τα σχέδια και τους τομείς συνεργασίας με την ΑΕΚ.
Την ίδια στιγμή, πληροφορίες θέλουν παλιούς παράγοντες της ΑΕΚ να έχουν αναλάβει ήδη δράση με τη σύσταση εταιρείας, η οποία θα έχει ως απώτερο στόχο την αγορά ποδοσφαιριστών για λογαριασμό της ομάδας, με ποσοστό μεταπώλησης που θα καθοριστεί σε συνεννόηση με την ΠΑΕ.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Ερχονται Κλωναρίδης, Μπαργκάν
O A. Φωτίου... φέρνει Κλωναρίδη, Μπαργκάν, η ΑΕΚ «χτυπάει» και Τάτο και σήμερα εκδίδονται τα δελτία Πετρόπουλου, Μητρόπουλου, που παίζουν αύριο στην Τρίπολη.
Νέα ταμειακή διευκόλυνση «τύπου Κατίδη» είναι έτοιμος να κάνει στην «Ενωση» ο ομογενής επιχειρηματίας, προκειμένου να ντύσει στα «κιτρινόμαυρα» με τη μορφή δανεισμού από τη Λιλ τον Κλωναρίδη (λέγεται ότι τον περιμένουν στα Σπάτα τη Δευτέρα) και ως κανονική μεταγραφή τον Μπαργκάν (Βέροιας).
Ο Τάτος
Από την άλλη, σενάριο φέρνει τη διοίκηση να εξετάζει δανεισμό του Τάτου (με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι) από τον Ολυμπιακό, παρά τις αντιδράσεις των οπαδών, ενώ συμβόλαιο 2,5 ετών υπέγραψε χθες ο 22χρονος αμυντικός Τ. Τσουμάγκας (Λεϊσόες). Τέλος, «μύλος» επικρατεί με τον δανεισμό του Κατσικοκέρη, μια και ο αντιπρόεδρος Η. Μπρουσιανός έθεσε βέτο για τη μη παραχώρησή του. Ο Λίνεν αντιδρά σε παραμονή του παίχτη, αλλά συμφωνεί πως δεν πρέπει να μεταγραφεί σε ανταγωνιστικό σύλλογο (Κέρκυρα).




Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου