Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Mercedes-Benz E-Class Coupe και Cabriolet (vid)


Μετά τις εκτεταμένες αλλαγές στις sedan και estate εκδόσεις της E-Class, ήρθε η σειρά για τα δυο γοητευτικά δίπορτα της σειράς.
Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση παρατηρούμε πως, όπως και στις sedan και estate, αντικαταστάθηκαν τα δυο διπλά εμπρός φωτιστικά από δύο μονά. Ωστόσο στη Mercedes-Benz δεν τα μετέφεραν αυτούσια. Όντας πιο νεανικές και σπορτίφ, στις εκδόσεις cabriolet και coupe έχουν διαφορετικό σχήμα. Τα διπλά led ημέρας είναι διαφορετικά, ενώ και το σχήμα των φωτιστικών είναι πιο επιθετικό. Η γρίλια στον πάνω αεραγωγό έγινε μια από δύο, ενώ οι πλαϊνοί αεραγωγοί κάτω από τα φωτιστικά μεγάλωσαν. Το αποτέλεσμα είναι ένα σαφώς πιο επιθετικό και αθλητικό σύνολο.
Προχωρώντας προς τα πίσω, εντύπωση προκαλούν τα νέα πίσω τονισμένα φτερά, ο νέος πίσω προφυλακτήρας αλλά και τα νέα πίσω φωτιστικά.
Στο εσωτερικό η γενική σχεδίαση μένει ίδια και οι αλλαγές αφορούν τον εξοπλισμό και την διακόσμηση. Το τιμόνι είναι νέο και όπως στο sedan και estate εμπεριέχει τα χειριστήρια DIRECT SELECT για το αυτόματο κιβώτιο. Υπάρχουν νέες επιλογές στα υλικά και στα χρώματα των επενδύσεων, ενώ πλέον μεταξύ των δυο κεντρικών αεραγωγών υπάρχει αναλογικό ρολόι. Νέα είναι η οθόνη TFT των 14,7 cm, ενώ το ηχοσύστημα έχει υποδοχή usb και Bluetooth.
Όλες οι εκδόσεις θα έχουν στον στάνταρ εξοπλισμό κρεμαγιέρα μεταβλητής υποβοήθησης Direct Steer καθώς και την προσαρμοζόμενη στις συνθήκες ανάρτηση, AGILITY CONTROL. Στην περίπτωση που κάποιος παραγγείλει το πακέτο εξοπλισμού Dynamic Handling, προστίθεται πιο σφιχτή ανάρτηση, ρύθμιση απόσβεσης, πιο επιθετική απόκριση στο γκάζι και γρηγορότερες αλλαγές στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Στην Ευρώπη θα υπάρχουν διαθέσιμοι έξι κινητήρες βενζίνης με απόδοση μέχρι 408 Ps στην E 500. Για τη χώρα μας μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι εκδόσεις E200 με 184 Ps και E 250 με 211Ps που μοιράζονται έναν νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα δυο λίτρων. Στους κινητήρες πετρελαίου υπάρχουν 3 επιλογές, ενώ το σύστημα start-stop είναι μέρος του εξοπλισμού όλων των εκδόσεων.

Όπως συμβαίνει και στις sedan και estate οι πιο δυνατές εκδόσεις έχουν στον βασικό τους εξοπλισμό μια πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Επιγραμματικά αναφέρουμε το DISTRONIC PLUS που βοηθά τον οδηγό να κρατήσει το αυτοκίνητο στη λωρίδα του, το Brake Assist με το υποσύστημα Junction Assist που μπορεί να διαγνώσει κυκλοφορία σε διασταυρώσεις και να φρενάρει, καθώς και το PRE-SAFE Brake που εντοπίζει πεζούς και οχήματα και αν αντιληφθεί πιθανότητα σύγκρουσης, φρενάρει. Στα παραπάνω μπορούμε να προσθέσουμε και το PRE-SAFE PLUS που αν διαγνώσει πιθανότητα σύγκρουση από πίσω ετοιμάζει τα υποσυστήματα για την προφύλαξη των επιβατών, καθώς και το Active Lane Keeping Assist, το οποίο προειδοποιεί για την κατά λάθος αλλαγή λωρίδας, ενώ αν αντιληφθεί πως η διπλανή λωρίδα είναι κατειλημμένη προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση προσπάθειας αλλαγής.

Είναι προφανές πως η Mercedes-Benz δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στη θωράκιση του οδηγού και των επιβατών σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένα ατύχημα. Εκτός λοιπόν από την ανανεωμένη εμφάνιση, κάτω από τις γοητευτικές λαμαρίνες κρύβεται ένα αυτοκίνητο με ανανεωμένα μηχανικά μέρη αλλά και αυξημένη ασφάλεια.

Με λίγα λόγια
• Νέα πιο επιθετική και γοητευτική εμφάνιση
• Ανανεωμένοι κινητήρες
• Έμφαση στην ενεργητική ασφάλεια και την αποφυγή ατυχήματος



Δείτε το video των δυο νέων μοντέλων













Πηγή : capital.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου