Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Δύο σπείρες με 26 μέλη διακινούσαν ναρκωτικά στη Λέσβο


Τουλάχιστον 25 κιλά κάνναβης και ενάμισι κιλό ηρωίνης είχαν διακινήσει τους τελευταίους επτά μήνες στη Λέσβο δυο οργανώσεις που δρούσαν παράλληλα με συνολικά 26 μέλη, από τα οποία δυο γυναίκες και πέντε άνδρες Έλληνες και Αλβανοί ανήκαν και στις δυο. Τις εντολές έδιναν δυο Έλληνες, ένας 41χρονος που συνελήφθη και ένας 46χρονος μέσα από το κελί όπου είναι ήδη φυλακισμένος.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης που ερευνούσαν επί μήνες τις δυο υποθέσεις, συνέλαβαν στη Μυτιλήνη και την Αγιάσο τέσσερις γυναίκες και δυο άνδρες ηλικίας από 21 ως 47 χρόνων.

Άλλοι δυο, ένας 31χρονος Έλληνας και ένας 34χρονος Αλβανός, συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και του τελωνειακού κώδικα ενώ ένας 34χρονος Έλληνας είναι και αυτός στη φυλακή.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα εννέα άτομα, πέντε από τα οποία κρατούνται σε διάφορες φυλακές καθώς είχαν συλληφθεί για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

 Τα μέλη των δυο οργανώσεων προμηθεύονταν τα ναρκωτικά από περιοχές της Αττικής και κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν 20 γραμμάρια κάνναβης, 18 ηρεμιστικά χάπια, 345 γραμμάρια παράνομου καπνού, 265 χάρτινες ταινίες ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού, τρία μαχαίρια, ένα ρόπαλο, 1.060 ευρώ, 44 κινητά τηλέφωνα και 16 κάρτες sim και διάφορα τραπεζικά βιβλιάρια που εξετάζονται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.




Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου