Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Μαζική διαδήλωση στρατιωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Φωτογραφία αρχείου

Απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί, πολλοί από τους οποίους ήταν ένστολοι, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας έως τη Βουλή. Οι διαμαρτυρόμενοι ανέδειξαν ζητήματα αποδοχών, μιλώντας ανάμεσα σε άλλα για διπλές περικοπές συντάξεων. Για το θέμα έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και σε πρώτο βαθμό η σχετική διάταξη κρίθηκε αντισυνταγματική από το πρωτοδικείο Αθηνών.


Χιλιάδες απόστρατοι και εν ενεργεία στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας φώναξαν συνθήματα και σήκωσαν πανό ενάντια στο Μνημόνιο και στη φτωχοποίηση.
Μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ηρακλείου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών, ο Σύνδεσμος Απόστρατων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας νομού Μεσσηνίας και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών νομού Αττικής.
Σε ψήφισμά τους, οι στρατιωτικοί αναφέρουν ότι αγωνίζονται «ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, στην ισοπέδωση της υγείας, της παιδείας και της δικαιοσύνης». 

Οι απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί υπογραμμίζουν ότι εκκρεμούν οι συναντήσεις τους με τους «κ.κ Τσίπρα, Παπαρήγα και Βενιζέλο». Προσθέτουν δε ότι σταδιακά θα αποφασίσουν για τους επόμενους τρόπους αντίδρασής τους.
 
Για το θέμα της συμμετοχής των εν ενεργεία στελεχών με στολή στη συγκέντρωση, το συντονιστικό συμβούλιο είχε ζητήσει από τα στελέχη να συμμορφωθούν με το έγγραφο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που απαγορεύει τη συμμετοχή τους με στολή σε μη υπηρεσιακές δημόσιες συγκεντρώσεις, ωστόσο, συμπλήρωνε ότι «η τελική απόφαση ανήκει ατομικά στον καθένα». 
 
Ο εκπρόσωπος των εν ενεργεία αξιωματικών ανέφερε ότι δεν επιθυμούν να συγκρουστούν με τη φυσική ηγεσία τους, σημειώνοντας παράλληλα ότι «όλοι οι Έλληνες είναι εν δυνάμει υπόδικοι».
 
Ανάλογη συγκέντρωση των στρατιωτικών έχει προγραμματιστεί και για τις 13 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.





Πηγή : enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου