Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

«Πλήρωσα να τον δείρουν, όχι να του ρίξουν βιτριόλι» λέει ο χορευτής των Μπαλσόι

«Πλήρωσα να τον δείρουν, όχι να του ρίξουν βιτριόλι» λέει ο χορευτής των Μπαλσόι

Ο κορυφαίος χορευτής των Μπαλσόι, Πάβελ Ντμιτριτσένκο που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης με βιτριόλι κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου, Σεργκέι Φιλίν δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο ότι παραπονέθηκε σε κάποιον γνωστό του για τη συμπεριφορά του Φιλίν και εκείνος προσφέρθηκε να τον δείρει.

«Δεν είναι αλήθεια ότι πλήρωσα να του ρίξουν βιτριόλι» πρόσθεσε ο 29χρονος χορευτής που εξετάστηκε μαζί με τους άλλους δύο άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση, για να αποφασίσει το δικαστήριο αν θα παραμείνουν στη φυλακή ή θα αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση.

«Όταν άκουσα τι συνέβη στον Σεργκέι, σοκαρίστηκα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτός ο άνθρωπος που πρότεινε να τον δείρει, έκανε αυτό το πράγμα με το οξύ. Δεν ζήτησα να κάνουν κακό στον άνθρωπο αυτόν» είπε ο Πάβελ Ντμιτριτσένκο.

Ο χορευτής, ο οποίος συνελήφθη χθες μαζί με δύο συνεργούς, ομολόγησε ότι οργάνωσε την επίθεση, αλλά διευκρίνισε ότι δεν περίμενε ότι θα φτάσει τόσο μακριά.

Εισαγγελέας δήλωσε ότι η κατηγορούσα αρχή προτίθεται να απαγγείλει κατηγορίες κατά του χορευτή που επισύρουν ποινή μέχρι 12 ετών κάθειρξης.

Το πρόσωπο και τα μάτια του Σεργκέι Φιλίν έχουν υποστεί βαριά εγκαύματα και βλάβες από την επίθεση εναντίον του με βιτριόλι στις 17 Ιανουαρίου και ο διευθυντής των Μπαλσόι μέσω της γυναίκας του διαμήνυσε πως δεν πιστεύει την εκδοχή της εκδίκησης του Πάβελ λόγω της φίλης του μπαλαρίνας Βοροντσόβα, που δεν πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του υποστηρίζουν ότι εμπλέκονται και άλλοι στο έγκλημα, το οποίο θεωρούν ότι παρά την ομολογία των δραστών, δεν έχει διαλευκανθεί.  




Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου