Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ποινική δίωξη εις βάρος των Δούκα, Παπαντωνίου και Βουλγαράκη

οι κ. Βουλγαράκης, Παπαντωνίου και Δούκας


Υπόλογοι ποινικά, μετά τον Ακη Τσοχατζόπουλο, είναι άλλοι τρεις πρώην υπουργοί, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες και σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον εφέτη ανακριτή για τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Τρεις διαφορετικοί εισαγγελείς Εφετών (Ιωάννης Αγγελής, Γιώργος Μωραϊτάκης και Ελένη Ράικου) χειρίστηκαν τους φακέλους των πολιτικών προσώπων που έφθασαν από τη Βουλή και άσκησαν την ποινική δίωξη εις βάρος των τριών πρώην υπουργών.
Ο Πέτρος Δούκας διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, καθώς η παράβαση που του αποδίδεται φέρεται να έχει τελεστεί μετά το έτος 2010 - τότε αυστηροποιήθηκε ο νόμος -, ενώ οι Γιάννος Παπαντωνίου και Γιώργος Βουλγαράκης αντιμετωπίζουν την ίδια κατηγορία αλλά σε βαθμό πλημμελήματος.
Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο για τον Π. Δούκα διαπιστώθηκε  μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις το 2010 σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που είχε δηλώσει για το 2009.
Οι άλλοι δύο πρώην υπουργοί, Γιάννος Παπαντωνίου και Γιώργος Βουλγαράκης, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη μετά την αξιολόγηση των ευρημάτων της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία εντοπίστηκαν περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους που δεν είχαν δηλωθεί. Στην περίπτωση του κ. Παπαντωνίου, ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να απέκρυψε στο πόθεν έσχες του 2008 τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.
Τραπεζικό λογαριασμό ύψους 117.000 ευρώ στην ίδια τράπεζα εμφανίζεται να είχε η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη, Κατερίνα Πελέκη, που δεν δηλώθηκε. Ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε offshore εταιρεία με συνδικαιούχο την κ. Πελέκη. 





Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου