Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Τις νύμφευσαν οι… Μίνι & Μίκυ Μάους στο Τόκιο

Η Κογιούκι (αριστερά) και η Χιρόκο νυμφεύθηκαν -και ασφαλώς δεν «παντρεύτηκαν»- στην Ντίσνεϊλαντ Η Κογιούκι (αριστερά) και η Χιρόκο νυμφεύθηκαν -και ασφαλώς δεν «παντρεύτηκαν»- στην Ντίσνεϊλαντ


Ο γάμος ήταν σαν παραμύθι -λουλούδια, νυφικά με ουρά, τριώροφη τούρτα- και πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα μέρη της Ιαπωνίας, την Ντίσνεϊλαντ στο Τόκιο.
Η Κογιούκι Χιγκάσι και η σύντροφός της, Χιρόκο Μασουχάρα, είναι ζευγάρι από καιρό και αποφάσισαν να τελέσουν το γάμο τους ενώπιον  καλεσμένων. Ήταν ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων, που έλαβε χώρα στο πάρκο της Ντίσνεϊ.

Η Χιγκάσι είναι ηθοποιός και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Τόσο η ίδια, όσο και η σύντροφός της, το διάστημα πριν από τον γάμο τους χρησιμοποιούσαν συστηματικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ανακοινώνουν λεπτομέρειες της γαμήλιας τελετής, από τα (δύο…) νυφικά φορέματα έως τη ρομαντική βόλτα με τη γόνδολα· και τα «κοινωνικά Μέσα» ανταπέδωσαν, φιλοξενώντας πάμπολλες θετικές απόψεις για το εγχείρημά τους.

Αρχικά, η Ντίσνεϊλαντ είχε θέσει ως όρο για την τέλεση του γάμου το ζευγάρι να φορά διαφορετικά ρούχα, δηλαδή νυφικό και γαμπριάτικο κοστούμι. Όμως, ευτυχώς άλλαξαν γνώμη και τελικά οι δύο γυναίκες φόρεσαν κι οι δύο τα νυφικά που επιθυμούσαν.

Μια μικρή, ίσως ασήμαντη για τις ίδιες, βέβαια, λεπτομέρεια: ο γάμος τους δεν είναι νομικά έγκυρος, αφού στην Ιαπωνία δεν αναγνωρίζονται οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου




Πηγή : ert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου