Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ο ΠΑΟ 3-0 τον Ολυμπιακό: Ανίκητος στη ζούγκλα!

Ο ΠΑΟ 3-0 τον Ολυμπιακό: Ανίκητος στη ζούγκλα!
Βασιλιάς στη ζούγκλα του ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε (έστω και με αναγκαστική διακοπή) για 3η φορά του Ολυμπιακού κατακτώντας τον τίτλο με 3-0!
Δυστυχώς, οι γνωστοί - άγνωστοι της εξέδρας έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους και δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί στο παρκέ ο αγώνας, στερώντας όχι μόνο την ευκαιρία από την ομάδα τους να διεκδικήσει τη νίκη (είχε την μπάλα χάνοντας 76-72 στο 1.27'' πριν από το φινάλε όταν και διεκόπη το ματς) αλλά αδιαφορώντας ακόμα και αν βάζουν σε σκέψεις τους προέδρους της ομάδας, τους αδελφούς Αγγελόπουλους, για το αν αξίζει να συνεχίζουν στον προεδρικό θώκο. Οι διαιτητές έπρεπε να είχαν διακόψει τον αγώνα πολύ νωρίτερα και όχι να περιμένουν μιάμιση ώρα να αποχωρήσουν οι λίγοι αμετανόητοι.
Αρκετά όμως με τους χούλιγκαν, τους οποίους παρακολουθούσαν τα ΜΑΤ να σπάνε με μανία τα καθίσματα στην εξέδρα και ενώ οι ομάδες είχαν πάει στα αποδυτήρια. Υπάρχει λοιπόν ο άθλος του νέου Παναθηναϊκού που πήρε με διαφορά το πιο μάγκικο πρωτάθλημα (33ο) της ιστορίας του (ξεπερνώντας ακόμα και τον άθλο της ομάδας του 1999) στο φλεγόμενο ΣΕΦ επιστρέφοντας πανηγυρικά στον θρόνο του Πρωταθλητή Ελλάδος. Είναι η δικαίωση για τον Αργύρη Πεδουλάκη που αμφισβητήθηκε τόσο έντονα στην αρχή, αλλά κατάφερε να βγει θριαμβευτής και μάλιστα με νταμπλ.
Ενώ δικαιωμένος σίγουρα θα αισθάνεται και ο νέος πρόεδρος Δημήτρης Γιαννακόπουλος που ενίσχυσε μέχρι το τέλος - μεταγραφικά - την ομάδα αλλά της δυσκόλεψε την αποστολή με την εν γένει συμπεριφορά του εκτός γηπέδου.

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος μια ομάδα πήρε τον τίτλο με 3-0 κάνοντας δύο νίκες στο γήπεδο του αντιπάλου της!
Και το σπουδαίο γεγονός για τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες του ήταν ότι τον τρίτο τελικό τον κέρδισαν σε μια πραγματική έδρα και μάλιστα προσαρμόζοντας το παιχνίδι τους σε αυτό του Ολυμπιακού και όχι προσπαθώντας να το καταστρέψουν και να βγάλουν από τον ρυθμό τον αντίπαλό τους.
Μπορεί και ο Ολυμπιακός να μην έχει χορτάσει τίτλους, αλλά μόνο χθες έδειξε κάποιο παλμό στη σειρά των τελικών, αλλά είχε (λογικά πλέον) και έναν ακόμα μεγάλο αντίπαλο εκτός του Παναθηναϊκού. Το άγχος, που τον έπνιξε στα καθοριστικά σημεία με χαμένες βολές και βιαστική κυκλοφορία της μπάλας.
Σταθερά εξαιρετικός σε όλη τη σειρά ο Λάσμε, ενώ κράτησε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος ο Ματσιούλις εκεί που οι Πράσινοι σούταραν με ποσοστά… Σαν Αντόνιο (6/7 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο).
Ολυμπιακός: Χάινς 10, Λο 9, Αντιτς 2, Σπανούλης 13 (1), Περπέρογλου 5 (1), Σλούκας 8 (1), Πάουελ, Πρίντεζης 14 (3), Παπανικολάου 8 (2), Κατσίβελης 3


Παναθηναϊκός: Σχορτσιανίτης, Μπράμος 3 (1), Κάρι 4, Μασιούλις 11 (2), Ούκιτς 10 (2), Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 14 (1), Διαμαντίδης 18 (5), Γκιστ 4 (1), Γκουίν, Ξανθόπουλος.




Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου