Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Οι πλημμύρες «φρενάρουν» την παράγωγη της Porsche

Οι πλημμύρες «φρενάρουν» την παράγωγη της Porsche

Σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν στη γραμμή παραγωγής


Οι δυνατές νεροποντές και πλημμύρες, που σημειώθηκαν στα κεντρικά της Ευρώπης, δεν άφησαν ανεπηρέαστες, από ό,τι φαίνεται ούτε τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Porsche ανακοίνωσε ότι θα ανακόψει προς το παρόν (χωρίς να γνωρίζει πόσο θα καθυστερήσει τις παραδόσεις των αυτοκινήτων) τη γραμμή παραγωγή της για τα νέα μοντέλα, ειδικότερα για τα Cayenne και Panamera.

Η έδρα της Porsche είναι στη Λειψία της Γερμανίας, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Τσεχία, για αυτό ήταν αναμενόμενο, οι πλημμύρες να επηρεάσουν τις εγκαταστάσεις. Εκτός αυτού, το κυρίως μέρος του Porsche Cayenne κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του VW group στη Μπρατισλάβα.

Η πρωτεύουσα της Σλοβακίας επλήγη πολύ από τον καιρό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ταξιδέψουν τα Cayenne στη Γερμανία. To γερμανικό μοντέλο «πηγαίνει» στη Λειψία με τραίνο, όπου ολοκληρώνεται η διαδικασία, για να βγει στην κυκλοφορία.

Εν τω μεταξύ, άγνωστος παραμένει ο λόγος, που η πληροφορία συμπεριλαμβάνει και τη Panamera, καθώς αυτή κατασκευάζεται στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Χαρακτηριστικό, από την άλλη, είναι πως το εργοστάσιο της Λειψίας είναι σε θέση, υπό φυσιολογικές συνθήκες, να παράγει 450 οχήματα την ημέρα. Γεγονός που σημαίνει τελικά, ότι όλη αυτή η αναστάτωση του καιρού, θα προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στις παραγγελίες και σωρευτικά προβλήματα, λόγω των αναβολών στη γραμμή παραγωγής.

Επιπλέον, μάλλον προξενεί αμηχανία στους ανθρώπους της Porsche όλο αυτό, ενόψει της 50ης επετείου για την 911.






Πηγή : newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου