Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ραντεβού τον Οκτώβριο για τους πλειστηριασμούς

Ραντεβού τον Οκτώβριο για τους πλειστηριασμούς
Ραντεβού τον Οκτώβριο για τη συζήτηση περί παράτασης της αναστολής των πλειστηριασμών έδωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, απορρίπτοντας την τροπολογία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που ζητούσαν η παράταση της αναστολής και για το 2014 να αποφασιστεί τώρα. «Το θέμα θα το χειριστεί η κυβέρνηση, όταν έρθει η ώρα και με τη μέγιστη κοινωνική ευαισθησία, όπως το έπραξε και πέρυσι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τους δανειολήπτες με ενήμερα δάνεια, ο υπουργός απέρριψε την τροπολογία που είχε καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ και ζητούσε παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως το 2015, λέγοντας ότι «δεν προτιθέμεθα να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα τώρα. Η συζήτηση θα γίνει πριν από το τέλος της λήξης της παράτασης αναστολής των πλειστηριασμών, δηλαδή λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, που είναι στο τέλος του έτους». Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε, άλλωστε, ότι σε μια τέτοια περίοδο η συζήτηση θα ήταν άκαιρη και επιζήμια και υπενθύμισε ότι θα πρέπει να προηγηθούν σχετικές συνεννοήσεις με την τρόικα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. Από την πλευρά τους οι κυβερνητικοί συγκάτοικοι επέμειναν στο θέμα, με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη να θέτει ζήτημα γενικευμένης λειτουργίας της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα ανεχθεί τέτοιες πρακτικές».
Στο ίδιο μήκος κύματος, η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί τελικά προς όφελος των δανειοληπτών, ακόμα κι αν το ΔΝΤ πιέζει προς τη μη παράταση του μέτρου.
Πάντως, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη συναίνεση και των τριών κομμάτων της κυβέρνησης.
Στον αντίποδα, κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης τάχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τις ρυθμίσεις του «ανεπαρκείς» και προβάλλοντας το επιχείρημα ότι οι διευκολύνσεις θα πρέπει να αφορούν περισσότερους δανειολήπτες. 




Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου