Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ρεκόρ πωλήσεων για τα tablet PC την εορταστική περίοδο

Παγκόσμια αύξηση κατά 74% στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, συγκριτικά με την περασμένη χρονιά. 


Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, οι πωλήσεις tablet PC κατέγραψαν ρεκόρ κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012, καθώς διατέθηκαν σε όλο τον κόσμο 52,5 εκατομμύρια συσκευές. Το νούμερο αυτό μεταφράζεται σε άνοδο κατά 74% συγκριτικά με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2011. Επίσης, σημαίνει πως οι πωλήσεις των ταμπλετών αυξήθηκαν κατά 75% από το προηγούμενο τρίμηνο του 2012.

Όσον αφορά τα επιμέρους ποσοστά κάθε μοντέλου, τα iPad συνεχίζουν να είναι ο ηγέτης στην κατηγορία, με τις πωλήσεις τους να αγγίζουν τις 22,9 εκατομμύρια συσκευές και το μερίδιό τους να φτάνει το 43%. Οι πωλήσεις των iPad αυξήθηκαν κατά 48% από τα τελευταίο τρίμηνο του 2011, αν και το μερίδιό τους μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, λόγω του ανταγωνισμού.
Παρ’ όλα αυτά, τα tablet PC της Apple παραμένουν η πρώτη προτίμηση των καταναλωτών, αφού το μερίδιο των μοντέλων της Samsung, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 15%. Αν και η κορεατική εταιρεία είδε τις πωλήσεις των ταμπλετών της να αυξάνονται κατά 263% από πέρυσι.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Amazon, με μερίδιο 11,5%, ενώ στην τέταρτη η Asus με 5,8%. Πάντως, λόγω της κυκλοφορίας του Nexus 7, η Asus είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται όσο κανενός άλλου κατασκευαστή, αγγίζοντας το 400%. Αντίθετα, η πέμπτη στην κατάταξη Barnes and Noble ήταν η μόνη από τις μεγάλες εταιρείες που έκλεισε τη χρονιά με μειωμένες πωλήσεις, κατά 27%, συγκριτικά με το 2011.
Η IDC υποστηρίζει πως οι πωλήσεις ρεκόρ των tablet PC αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την τάση που επικρατεί στον χώρο των ηλεκτρονικών προϊόντων, με ολοένα περισσότερους καταναλωτές να προτιμούν τις ταμπλέτες, παρά κάποιον υπολογιστή. Άλλωστε, στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι πωλήσεις των υπολογιστών μειώθηκαν, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μέσα στην τελευταία πενταετία.




Πηγή: kathimerini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου