Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Καταζητούμενοι των «Πυρήνων» οι δύο ληστές της Κοζάνης

Καταζητούμενοι των «Πυρήνων» οι δύο ληστές της Κοζάνης


Καταζητούμενοι της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι οι δύο από τους τέσσερις δράστες της διπλής ληστείας που έγινε το πρωί σε τράπεζες, στο Βελβενδό της Κοζάνης. Οι τρεις από τους ληστές εντοπίστηκαν στην πόλη της Κοζάνης και ο τέταρτος στην Πτολεμαϊδα.

Στις έρευνες συμμετέχει από την πρώτη στιγμή η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς οι ληστές χρησιμοποίησαν όπλα καλάσνικοφ. Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν συμμετάσχει και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες στην περιφέρεια και στην Αττική, όπως τελευταία, η εμπρηστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο The Mall.
Οι δράστες ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες και μπήκαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτηριο γύρω στις δέκα το πρωί.
Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ήταν δέκα άτομα και χτύπησαν, σχεδόν, ταυτόχρονα.
Ο τρόπος που έδρασαν, παραπέμπει σε οργανωμένες ομάδες και ήταν το στοιχεία αυτό που έκανε τους αστυνομικούς να μιλάνε εξαρχής για ληστεία με ...άρωμα τρομοκρατίας.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μαζί με την Ασφάλεια προσπαθούν να συλλάβουν όλους τους δράστες.
Καταζητούμενοι των «Πυρήνων» οι δύο ληστές της Κοζάνης
Οι άλλοι δύο δράστες που συνελήφθησαν είναι σπουδαστές στην Κοζάνη και ανήκουν στον αντεξουσιατικό χώρο.
Οι κακοποιοί χρησιμοποίησαν για τις ληστείες δύο αυτοκίνητα. Πρώτα πήγαν στο Ταχυδρομείο Ταμιευτήριο και στη συνέχεια, οι συνεργοί τους από τη δεύτερη ομάδα, εισάβαλαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρα πιο κάτω.
Καταζητούμενοι των «Πυρήνων» οι δύο ληστές της Κοζάνης
Στην τράπεζα οι ληστές έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα και αφού απείλησαν με τα όπλα τους, ακινητοποίησαν τους παρευρισκόμενους πελάτες και τους υπαλλήλους. Μάλιστα, τους είπαν ότι δεν θα τους πειράξουν και ότι το μόνο που ήθελαν ήταν τα χρήματα.
Οι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άρπαξαν 200.000 ευρώ από την Αγροτική, ενώ από το Ταμιευτήριο περίπου 5.000 ευρώ.
Διέφυγαν με τα αυτοκίνητά τους, προς την περιοχή Μετόχι και στην Καστανιά Ημαθίας, σταμάτησαν έναν οδοντίατρο και αφού του άρπαξαν το τζίπ, διέφυγαν.
Ο ένας από τους ληστές συνελήφθη κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησε προκειμένου να βάλει φωτιά στο όχημα για να εξαφανίσει τα ίχνη του.
Οι άλλοι τρεις συνεργοί του συνελήφθησαν στο κέντρο της Βέροιας, μέσα σε όχημα, τύπου βαν, όπου στο εσωτερικό του βρέθηκε οπλισμός.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, όλοι τους Έλληνες, βρέθηκε βαρύς οπλισμός, ο οποίος εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε εγκληματικές πράξεις.
Έως το απόγευμα οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, αρνούνται να μιλήσουν στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την ανάκριση.
Οι έρευνες για τον εντοπισό των υπολοίπων ατόμων που πήραν μέρος στις ληστείες, συνεχίζονται.





Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου