Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Κανάλια επί πληρωμή ετοιμάζει το youtube



Το πιο δημοφιλές site για την αναζήτηση βίντεο, το youtube ετοιμάζει από την άνοιξη το πείραμα των επί πληρωμή καναλιών. Εκμεταλλευόμενο τη φήμη του αλλά και τους εκατομμύρια χρήστες που βλέπουν τα βίντεο που ανεβάζει φαίνεται πως έχει προσεγγίσει κάποια κανάλια για το ενδεχόμενο να γίνουν τον Απρίλιο επί πληρωμή, με το αντίτιμο της συνδρομής να κυμαίνεται μεταξύ 1 και 5 δολαρίων.

Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει τις προσπάθειες του YouTube να δελεάσουν τους θεατές (και τους διαφημιστές) από την τηλεόραση στις οθόνες των υπολογιστών.

Η Ad Age, επικαλούμενη ανθρώπους που είναι εφάμιλλοι με τα σχέδια, έκανε γνωστό πως το video portal που ανήκει στην Google, έχει προσεγγίσει μια μικρή ομάδα παραγωγών καναλιών, και τους ζήτησε τα τιμολογιακά τους σχέδια για κανάλια, που θα μπορούσαν να απαιτούν πληρωμή από τους χρήστες ώστε να μπορούν να παρακολουθηθούν.

Τα κανάλια θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στο κοινό στο Digital Content New Fronts στα τέλη Απρίλιου, όπου εταιρείες digital-media όπως είναι το YouTube, AOL, και Yahoo, φιλοξενούν διαφημιστές για τη παρουσίαση νέων online video σειρών.

Τα τελευταία χρόνια, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν καταφύγει στο YouTube ως μέσο για τη μεταφορά περιεχομένου μικρής και μεγάλης διάρκειας. Τα BBC Worldwide και Channel 4 έχουν και οι δυο σημαντικές συμβάσεις.






Πηγή: washingtonpost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου