Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Twitter & Διαφάνεια





Το έχει μπει στην φαρέτρα των κυβερνήσεων στην προσπάθεια για πάταξη της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία,το δεύτερο εξάμηνο του 2012 σημειώθηκε αύξηση στα αιτήματα για αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων των χρηστών κατά 20%. Η πλειονότητα των αιτημάτων προέρχεται από τις ΗΠΑ, με 815 σε σύνολο 1009 αιτημάτων παγκοσμίως, ενώ και η Ελλάδα έχει ζητήσει τα στοιχεία 15 χρηστών.
Το Twitter συμπεριλαμβάνεται σε εκείνα τα Κοινωνικά Δίκτυα τα οποία πιστεύουν στην ελευθερία της έκφρασης του ανθρώπου. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του, το Twitter προσπαθεί συνεχώς να αυξάνει το Δείκτη Διαφάνειάς του ή αλλιώς το Δείκτη Αντίληψης για τη Διαφθορά σε αυτό.
Ο Γιώργος Κορμάς, εκπρόσωπος του ελληνικού κέντρου ασφαλούς διαδικτύου, μίλησε στον Αθήνα984 και στη Φωτεινή Κοκκινάκη για τις δυνατότητες που παρέχει το ίντερνετ αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτές τις ενέργειες.
Εχθές εκδόθηκε η δεύτερη αναφορά διαφάνειας, η οποία αναφέρεται στο δεύτερο μισό του 2012, δηλαδή από 1η Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου. Μαζί με την 1η αναφορά διαφάνειας, μπορείτε να βρείτε και τις δύο αναφορές στην ειδική σελίδα transparency.twitter.com. Οι αναφορές αυτές αναφέρονται σε 3 κύριες κατηγορίες:
- Σε χώρες οι οποίες ζήτησαν από το Twitter πληροφορίες κάποιων λογαριασμών του
- Σε χώρες οι οποίες ζήτησαν από το Twitter να αφαιρεθεί περιεχόμενο του
- Σε αιτήματα σχετικά με απόσυρση περιεχομένου του Twitter λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων
Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν, γι’αυτό και το Twitter ανοίγει τα χαρτιά του και δίνει πληροφορίες για την κάθε χώρα, μέσα σε αυτές και για την Ελλάδα.
Η παρουσίαση του site με τις αναφορές διαφάνειας δεν έγινε τυχαία καθώς στις 29 Ιανουαρίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Ιδιωτικότητας των Δεδομένων μας (Data Privacy Day).




Πηγή: Twitter blog, digitallife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου