Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Οι 70άρηδες Rolling Stones πάνε... φεστιβάλ


Θα μπορούσαν να είναι ακόμα και οι παππούδες πολλών από τους θεατές που θα δώσουν το παρόν στο φετινό φεστιβάλ του Glastonbury. Όμως, το βράδυ της Τετάρτης η ανακοίνωση του ονόματος του συγκροτήματος των Rolling Stones φαίνεται ότι μάλλον χαροποίησε τους περισσότερους ροκάδες που έχουν ήδη αρχίσει να ψάχνουν το πολυπόθητο χαρτάκι που θα τους επιτρέπει να τους απολαύσουν από κοντά τον Ιούνιο.


Ο 69χρονος Sir Mick Jagger, ο επίσης 69χρονος Keith Richards, ο 65χρονος Ronnie Wood και ο drummer των γερόλυκων της ροκ μουσικής, Charlie Watts γιόρτασαν τα 50 χρόνια παρουσίας στη μουσική σκηνή το 2012 πραγματοποιώντας συναυλίες σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.



Και μετά τη δήλωση του Wood ότι είναι αποστολή του να φέρει το συγκρότημα στο φεστιβάλ του καλοκαιριού, οι Stones ετοιμάζονται να παίξουν στο Glastonbury για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

Πέρυσι,
δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν σχολιάσει αρνητικά τις τιμές των εισιτηρίων που καλούνταν να αγοράσουν όσους ήθελαν να τους απολαύσουν από κοντά και να τους ευχηθούν «χρόνια πολλά», μιας και οι τιμές κυμαίνονταν από £106 μέχρι £406, ενώ όποιος επιθυμούσε να καθίσει σε θέση VIP έπρεπε να καταβάλει το ποσό των £950.

Εν αντιθέσει, όσοι επιθυμούν αυτή τη φορά να κουνηθούν στο ρυθμό της μουσικής των Rolling Stones θα μπορέσουν να το κάνουν, καταβάλλοντας το ποσό των £205 που όμως θα τους επιτρέψει να δουν από κοντά όχι μόνο το μεγάλο όνομα του φεστιβάλ, αλλά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του Glastonbury.

Τα εισιτήρια για το φεστιβάλ εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ όταν έγιναν διαθέσιμα τον περασμένο Οκτώβριο και όταν λέμε χρόνο ρεκόρ εννοούμε μόνο μέσα σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Οι οργανωτές πιστεύουν ότι το στάδιο θα κατακλυστεί από 135.000 κόσμου. Οι Stones θα εμφανιστούν στη σκηνή του Somerset festival το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Jagger έκανε και δηλώσεις σχετικά με αυτή την απόφαση του συγκροτήματος: «Ανυπομονώ να εμφανιστούμε στο Glastonbury».

Ανάμεσα στα υπόλοιπα 200 ονόματα που θα δώσουν επίσης το παρόν στο φεστιβάλ και θα ξεσηκώσουν το κοινό είναι οι Arctic Monkeys, οι Mumford & Sons, αλλά και ο Elvis Costello, ο Dizzee Rascal, ο σταρ της κάντρι μουσικής Kenny Rogers, αλλά και ένας παλιός γνώριμος των Stones, ο παλιός τους μπασίστας Bill Wyman, με το συγκρότημά του Rhythm Kings.




Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου