Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Αθώωση» Σαλπιγγίδη από την ΕΠΟ


ΩΣ «νίκη» της διοίκησης του Ιβάν Σαββίδη υποδέχθηκαν στον ΠΑΟΚ τη χθεσινή απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ να μειώσει την ποινή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη σε μία αγωνιστική, από τις έξι που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στον διεθνή επιθετικό, για τη χειρονομία του στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πλατανιά στην Κρήτη. Η Επιτροπή δέχθηκε την κίνηση του Σαλπιγγίδη ως «ανάρμοστη συμπεριφορά έναντι του πρώτου βοηθού διαιτητή», με αποτέλεσμα να τον τιμωρήσει με μία αγωνιστική και πρόστιμο 80 ευρώ. Έτσι, ο φορ του ΠΑΟΚ, που έχει εκτίσει ήδη την ποινή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Δώνη για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη». Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Ιβάν Σαββίδης ήταν εξοργισμένος από την τιμωρία των έξι αγωνιστικών στον Σαλπιγγίδη και σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για άνισες συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απειλώντας μάλιστα με αποχώρηση του ΠΑΟΚ από τις ελληνικές διοργανώσεις, εάν δεν άλλαζε η απόφαση στην έφεση, καθώς υπάρχουν δυνάμεις που δρουν παρασκηνιακά κατά του συλλόγου.

 Εκτός του Σαλπιγγίδη, στο «Καραϊσκάκη» είναι πολύ πιθανό ο ΠΑΟΚ να αγωνιστεί παρουσία του ιδιοκτήτη του. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει εκφράσει την επιθυμία του να παρακολουθήσει από κοντά το μεγάλο παιχνίδι, που μπορεί να μη σημαίνει πολλά για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, καθώς ο τίτλος έχει ήδη καταλήξει στους «ερυθρόλευκους», όμως θα αποτελέσει ένα καλό τεστ εν όψει μιας πιθανής κόντρας των δύο ομάδων στον τελικό του Κυπέλλου. Η παρουσία του Σαββίδη στο φαληρικό γήπεδο θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή και θα εξαρτηθεί από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του ομογενή επιχειρηματία. Στην περίπτωση που ο ισχυρός παράγοντας του ΠΑΟΚ βρεθεί στο «Καραϊσκάκη», τότε το ενδιαφέρον θα στραφεί σε πιθανή συνάντησή του με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς είναι πρόσφατο το μήνυμα που έστειλε στον ομόλογό του, πως δεν επένδυσε στον «Δικέφαλο» για να ρίχνει λεφτά στη... λεκάνη. Όσον αφορά τη γ.σ. της ΠΑΕ που θα γίνει στις 2 Απριλίου για τον ορισμό νέας διοίκησης, ο στενός συνεργάτης του Σαββίδη, Γκέρμαν Τσιστιακόφ, αναμένεται να αναλάβει χρέη διευθύνοντος συμβούλου. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τον νυν πρόεδρο, Ζήση Βρύζα, αλλά και το ενδεχόμενο επιστροφής του Θοδωρή Ζαγοράκη με ενεργό ρόλο στην ομάδα.

Τέλος, στο πρωτάθλημα της Λευκορωσίας με τη φανέλα της Ντιναμό Μινσκ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πάμπλο Γκαρσία, μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ. Ο Ουρουγουανός άσος αναμένεται σήμερα στο Μινσκ για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας και να ενισχύσει την Ντιναμό στο πρωτάθλημα της χώρας της, το οποίο θα αρχίσει το προσεχές Σαββατοκύριακο.




Πηγή : express.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου