Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Λιοντάρια στο κλουβί

Λιοντάρια στο κλουβί


Ορθια στην κόλαση της Ποντγκόριτσας στάθηκε η Αγγλία αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από το Μαυροβούνιο, αποτέλεσμα που διατήρησε ωστόσο τα Λιοντάρια στη δεύτερη θέση του 8ου ομίλου.
Ο Γουέιν Ρούνι πίστεψε πως θα μπορούσε η χθεσινή νύχτα να του ανήκει όταν στο 6' άνοιξε το σκορ στο ίδιο γήπεδο όπου πριν από δύο χρόνια είχε αποβληθεί, με αποτέλεσμα να χάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια της τελικής φάσης του Euro 2012.
Οι Αγγλοι ωστόσο υπέστησαν μπλακάουτ στην επανάληψη όταν δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Νταμιάνοβιτς στο 76'. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του αρχηγού της αγγλικής ομάδας Στίβεν Τζέραρντ: «Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου σταματήσαμε να παίζουμε για 20-30 λεπτά και σε ματς εκτός έδρας δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο. Πιστεύω πως τους άξιζε να ισοφαρίσουν».
Η υποδοχή που επεφύλαξαν οι Μαυροβούνιοι φίλαθλοι στους Αγγλους ήταν ιδιαίτερα «θερμή», σε σημείο να έρθουν στα χέρια μεταξύ τους (!), ενώ υπήρχαν πανό που έγραφαν «οι ζωές μας για τις νίκες σας», απευθυνόμενοι προφανώς στους παίκτες της εθνικής τους ομάδας.
Επίσης, μερικές ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα έγινε γνωστό πως συνελήφθη ο Νέβιλ Νέβιλ, πατέρας του Γκάρι Νέβιλ που είναι το νούμερο δύο στην τεχνική ηγεσία της Αγγλίας, με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε γυναίκα τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Στις 11 Οκτωβρίου η Αγγλία θα υποδεχθεί το Μαυροβούνιο στο Γουέμπλεϊ και πιθανόν να λύσουν εκεί τις διαφορές τους για την πρώτη θέση του 8ου ομίλου.
n Αγκαλιά με την πρόκριση βρίσκεται η Ολλανδία, η οποία νίκησε 4-0 τη Ρουμανία κάνοντας το 6 στα 6, ενώ αποσπάστηκε επτά βαθμούς από τη δεύτερη Ουγγαρία. Οι Μαγυάροι έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για τη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου μετά την ισοπαλία που απέσπασαν από τους Τούρκους, οι οποίοι πολύ δύσκολα πια θα καταφέρουν να φτάσουν στα τελικά του Μουντιάλ.
Με νίκες συνέχισαν και τα φαβορί Γερμανία και Ιταλία. Η πρώτη επικράτησε 4-1 του Καζαχστάν με δύο γκολ του Ρόις, ενώ η Σκουάντρα Ατζούρα επικράτησε 2-0 της Μάλτας με τέρματα του Μάριο Μπαλοτέλι.
n Το θρίλερ θα παιχθεί στον 1ο όμιλο όπου Βέλγιο και Κροατία εξακολουθούν να ισοβαθμούν. Οι Κόκκινοι Διάβολοι νίκησαν δύσκολα τα Σκόπια 1-0 με γκολ του Αζάρ, ενώ οι Κροάτες πέτυχαν την ανατροπή στην Κάρντιφ σημειώνοντας δύο γκολ στα 13 τελευταία λεπτά, φτάνοντας έτσι στη νίκη με 2-1 επί των Ουαλών.
Σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στα προκριματικά με 2-0 επί του Αζερμπαϊτζάν η Πορτογαλία παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης.
n Ξέμειναν για μια ακόμα φορά από οξυγόνο οι Αργεντινοί στα 3.600 μέτρα της πόλης Λα Παζ. Ετσι, υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία 1-1 από τη Βολιβία, αλλά η παραμονή τους στην πρώτη θέση του ομίλου της Λατινικής Αμερικής δεν αμφισβητείται. Ο Μέσι έχασε μοναδική ευκαιρία στο τέλος να δώσει τη νίκη για τους Μπιανκοσελέστε. 





Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου