Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ουδέν νεώτερον για την υγεία του Τόμας Πρωτόπαπα


Σε διαδικασία εκτίμησης λειτουργίας του εγκεφάλου υποβάλλεται από τους θεράποντες ιατρούς για μια ακόμη φορά ο Τόμας Πρωτόπαπας. Ο 26χρονος ηθοποιός συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση στον 2ο όροφο του νοσοκομείου ΚΑΤ, 13 ημέρες μετά το τροχαίο ατύχημα στην Αττική οδό που του προκάλεσε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, οι γιατροί του ΚΑΤ  σε συνεννόηση και με αλλοδαπούς συναδέλφους τους, τη συνδρομή των οποίων είχε ζητήσει η οικογένεια του άτυχου νέου, χορηγούν νέα φαρμακευτική αγωγή στον ασθενή μετά την ολοκλήρωση της οποίας, πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα, θα προβούν σε νέα εκτίμηση σχετικά με τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Τα τελευταία 24ωρα η εγκεφαλική πίεση του 26χρονου έχει πτωτική τάση, ωστόσο δεν πρόκειται για εξέλιξη ιδιαιτέρως θετική κατά τους γιατρούς δεδομένου ότι αυτή είχε παραμείνει πολύ υψηλή -έως και 80 ενώ η φυσιολογική τιμή κυμαίνεται στο 12-  επί σειρά ημερών.

Εάν και αυτή η διαδικασία εκτίμησης του εγκεφάλου δεν δώσει θετικά αποτελέσματα, έστω κι ένα μικρό σημάδι αντίδρασης του οργανισμού του Τόμας, τότε οι γιατροί πρέπει να προχωρήσουν στα ειδικά τεστ αφύπνισης του ασθενή,  η ολοκλήρωση των οποίων θα τους επιτρέψει να αποφανθούν εάν η βλάβη έχει νεκρώσει τον εγκέφαλο.




Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου