Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Στο σφυρί κοσμήματα της Λολομπριτζίτα

H Τζίνα Λολομπριτζίτα


Η ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπριτζίτα πουλάει ορισμένα από τα διαμαντένια της κοσμήματα για να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα στα βλαστοκύτταρα υποστηρίζοντας ότι ήρθε η ώρα να ανταποδώσει τις μεγάλες χαρές που της έδωσε η ζωή. Η Λολομπριτζίτα εμφανίστηκε στην μεγάλη οθόνη πλάι σε θρύλους του Χόλυγουντ όπως Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Ροκ Χάντσον, Μπαρτ Λάνκαστερ, Τόνι Κέρτις και Φρανκ Σινάτρα.
Στη διάρκεια της καριέρας της έζησε και εργάστηκε στη Γαλλία, την Ιταλία και το Χόλυγουντ και ξεκίνησε να συλλέγει κοσμήματα από τον διάσημο οίκο Bulgari, αγοράζοντάς τα, όπως εξηγεί, πάντα η ίδια.
Σήμερα, στα 85 χρόνια της, και έχοντας εγκαταλείψει την υποκριτική από την δεκαετία του '80, η ίδια δηλώνει ότι ήρθε η ώρα να χρησιμοποιηθούν τα κοσμήματα της όπως πρέπει.
Περίπου 22 κοσμήματα από την συλλογή της θα βγουν στο σφυρί από τον οίκο Sotheby's στη Γενεύη, στις 14 Μαΐου, αφού προηγουμένως εκτεθούν στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τη Ρώμη.
Όπως εξηγεί η ίδια, τα έσοδα από τις πωλήσεις θα τα διαθέσει για τη χρηματοδότηση νοσοκομείου για την έρευνα στα βλαστοκύτταρα.
Ανάμεσά τους είναι ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι 19,03 καρατίων και κρεμαστά σκουλαρίκια με μαργαριτάρια και διαμάντια που σχεδιάστηκαν το 1964 και αναμένεται να πουληθούν έναντι ενός εκατομμυρίου δολαρίων.





Πηγή : ert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου