Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Πώς γιορτάζεται ο Φτερωτός Θεός του Ερώτα στον κόσμο


Ο Φτερωτός Θεός του έρωτα, που σήμερα έχει την τιμητική του, γιορτάζεται με διαφορετικό τρόπο σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

ΙαπωνίαΤην Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στην Ιαπωνία οι γυναίκες είναι αυτές που… γλυκαίνουν τους άνδρες προσφέροντάς τους σοκολάτα. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, οι εκπρόσωποι του «ωραίου φύλου» στέλνουν στα αφεντικά, τους συναδέλφους και τους άνδρες φίλους τους «σοκολάτα δέσμευσης», την λεγόμενη «giri- choko», ενώ στους εραστές, τους αγαπημένους ή τους συζύγους τους δίνουν «honmei- choko.

Σλοβενία
Στη Σλοβενία, ο Αγιος Βαλεντίνος είναι ένας από τους Άγιους της Άνοιξης. Τα πουλιά την ημέρα αυτή προτείνουν στο έτερον ήμισυ… γάμο. Τα φυτά και τα λουλούδια ανθίζουν αυτή την ημέρα. Σύμφωνα με την παράδοση του Αγίου Βαλεντίνου, είναι προτεινόμενη μέρα για γάμους αλλά η επίσημη μέρα αγάπης είναι στις 12 Μαρτίου, μέρα του Αγίου Γρηγορίου.

Βρετανία
Στη Βρετανία, παραμονές του Αγίου Βαλεντίνου οι γυναίκες βάζουν τέσσερα φύλλα δάφνης στις γωνίες του μαξιλαριού τους και τρώνε αυγά με μπόλικο αλάτι. Κατ’ αυτό τον τρόπο πιστεύουν ότι θα ονειρευτούν τους μελλοντικούς τους συζύγους.

Φινλανδία
Στη Φινλανδία, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχουν την τιμητική τους οι φίλοι. Οι στενοί φίλοι στέλνουν κάρτες και δώρα ο ένας στον άλλο.

Γερμανία
Στη Γερμανία, όσοι δεν είναι ερωτευμένοι καταφεύγουν σε γραφεία συνοικεσίων για να κλείσουν ένα ραντεβού και εξπρές και στα τυφλά προκειμένου να μην μείνουν μόνοι τους την σημερινή ημέρα.

Ρωσία
Στη Ρωσία πραγματοποιούνται σήμερα σε πολλές πόλεις εκδηλώσεις. Στο Βλαδιβοστόκ κατά την διάρκεια της συναυλίας «Ερωτας στη μεγάλη πόλη» θα μπορεί κανείς να ευχηθεί στο ταίρι του απευθείας από τη σκηνή. Οι κάτοικοι του Βολσκ, μίας πόλης στις όχθες του Βόλγα, θα κάνουν ένα ρομαντικό ταξίδι με το «λεωφορείο της αγάπης». Στα Ουράλια οργανώνεται χοροεσπερίδα για όλους τους ερωτευμένους. Και στο ζωολογικό κήπο του Εκατερίνεμπουργκ θα επιλεγεί το καλύτερο ζευγάρι ζώων. Το βραβείο διεκδικούν οι γαλαζοκίτρινοι παπαγάλοι, οι τίγρεις του Αμούρ, τα καγκουρό και τα βατράχια.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις παραδόσεις και τις προκαταλήψεις που εξακολουθούν να γράφουν ιστορία χάρη στη δύναμη του θεού του Έρωτα, οι ρομαντικοί όλου του κόσμου δηλώνουν ότι το Περού είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους έχουν κτυπηθεί από τα βέλη του… Έρωτα.




Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου