Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Λευκάδα: Χειροπέδες σε τρεις υπαλλήλους του ΣΔΟΕ για εκβίαση



Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας οδηγήθηκαν τρεις υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Πάτρας οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή το απόγευμα στο νησί, για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος 57χρονου επιχειρηματία.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας προσημειώθηκε χρηματικό ποσό 15.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, το οποίο ζητούσαν από τον επιχειρηματία οι δύο εκ των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ (54 και 58 ετών αντίστοιχα), προκειμένου να διευθετήσουν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 54χρονος και ο 58χρονος εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας σε καφετέρια στην Λευκάδα, ύστερα από προσυννενοημένη συνάντηση με τον 57χρονο επιχειρηματία και στην κατοχή τους βρέθηκε φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό που τους είχε παραδώσει πριν από λίγη ώρα ο επιχειρηματίας.
Από την εξέλιξη της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ενός ακόμη 58χρονου υπαλλήλου του ΣΔΟΕ Πατρών, ο οποίος και εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 58χρονος φέρεται να ενεργούσε σε συνεννόηση με τους άλλους δύο υπαλλήλους.
Επιπρόσθετα, σε έρευνες που έγιναν παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δύο υπαλλήλων που συνελήφθησαν στη Λευκάδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.000 ευρώ και 1.920 δολαρίων στην οικία του 58χρονου και 19.360 ευρώ στην οικία του 54χρονου. Στην οικία του 58χρονου υπαλλήλου που συνελήφθη στην Πάτρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 46.950 ευρώ.
Πέραν της δικαστικής και αστυνομικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα κινήσει αμέσως όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και αφορούν υπαλλήλους που συλλαμβάνονται και απαγγέλλονται εναντίον τους κατηγορίες για τέτοιου είδους αδικήματα.




Πηγή : naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου