Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Στις δαγκάνες του ΣΔΟΕ

Η ΕΕΑ δήλωσε αδυναμία και στέλνει το ΣΔΟΕ στην ΑΕΚ

Από τον Ιωαννίδη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και από εκεί στο ΣΔΟΕ. Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα αναλάβει να κάνει φύλλο και φτερό τα βιβλία της ΑΕΚ μετά την αδυναμία της ΕΕΑ να διενεργήσει οικονομικό έλεγχο στην ΠΑΕ.

Η υπόθεση αφορά αίτημα ανθρώπων της ΑΕΚ, και πιο συγκεκριμένα μικρομετόχων, παλαιμάχων και οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι προ μηνός επισκέφθηκαν τον υφυπουργό Αθλητισμού ζητώντας τη διενέργεια ελέγχου στην ΠΑΕ ΑΕΚ από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ο υφυπουργός τους είχε... προειδοποιήσει, τότε, για τους κινδύνους που ενέχει μια τέτοια κίνηση και επί της ουσίας είχε «φωτογραφίσει» την είσοδο του ΣΔΟΕ. Νίπτοντας τας χείρας του και επειδή, όπως είπε, δεν είχε τη δυνατότητα να στείλει το Ελεγκτικό Συνέδριο, παρέπεμψε την υπόθεση στην ΕΕΑ.
Η Επιτροπή συνεδρίασε χθες πρώτη φορά μετά τις γιορτές, αλλά δήλωσε «αδυναμία» να διενεργήσει έλεγχο. «Λόγω των περικοπών δεν έχουμε τους πόρους για να αποταθούμε σε εταιρεία ορκωτών λογιστών και να της αναθέσουμε τη διενέργεια ελέγχου» τόνισε χθες στην «Ε» ο Γιώργος Μπίκος, μέλος της ΕΕΑ. Και πρόσθεσε: «Με βάση το άρθρο 77α του νόμου 2725/1999 έχουμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε τη συνδρομή οποιασδήποτε υπηρεσίας. Γι' αυτό και διαβιβάζουμε το σχετικό αίτημα στο ΣΔΟΕ. Δεν διατάσσουμε να γίνει έλεγχος, απλώς ζητάμε».
Ο ΣΔΟΕ καλείται να ελέγξει την ΠΑΕ ΑΕΚ για το διάστημα 2004-2012 και τις διοικήσεις Νικολαΐδη, Θανόπουλου, Αδαμίδη και Δημητρέλου.
Την ίδια στιγμή στην ΑΕΚ παίζεται το θεάτρο του παραλόγου, με την απέλπιδα προσπάθεια της διοίκησης Δημητρέλου να παραμείνει στην ηγεσία της ΠΑΕ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του μυστηριώδους άγνωστου επιχειρηματία που προσφέρθηκε να δανείσει (άτοκα) με 300.000 ευρώ την ΠΑΕ. Το ευτράπελο της ιστορίας είναι ότι βάζει τα χρήματα υπό τον όρο ότι θα παραμείνει στην προεδρία ο Ανδρέας Δημητρέλος! Χθες βράδυ ήταν έντονες οι φήμες πως πίσω από την ταμειακή διευκόλυνση κρύβεται ο Βασίλης Ξενιάδης. Ο 49χρονος επιχειρηματίας που γνωστοποίησε πριν από 13 μήνες (παρέα με τον... Αργύρη Σαλιαρέλη) την πρόθεσή του να επενδύσει αρκετά εκατομμύρια στην ΠΑΕ και πέτυχε να κάνει διαφήμιση του ονόματός του. Από την ΑΕΚ διέρρευσε ότι το δάνειο των 300 χιλάδων θα έρθει από την Κύπρο, όπου λέγεται πως βρισκόταν χθες ο Ξενιάδης. Στην Κύπρο εξάλλου συστάθηκε τον Μάρτιο του 2010 από τον Σταύρο Αδαμίδη η εταιρεία Hyfold Trading Limited και η οποία με 500.000 ευρώ συμμετείχε, τότε, σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΕΚ.



Πηγή : enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου