Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΤΟΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η κακή είδηση από τους γιατρούς

ΤΟΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η κακή είδηση από τους γιατρούς


Οι ελπίδες πλέον είναι στον Θεό. Έχει γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Κι αυτό είπαν στους οικείους του οι γιατροί μέσα το Σαββατοκύριακο. Ίσως το πιο δύσκολο Σαββατοκύριακο για την οικογένεια. Το σοκ ήταν μεγάλο. Καθώς η είδηση ήταν πως επί της ουσίας ο Τόμας είναι κλινικά νεκρός. Και αυτό δεν είναι κινδυνολογία αλλά η πραγματικότητα, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα και δεδομένων του ανενεργού εγκεφάλου του 26χρονου και της σχεδόν μηδενικής αντίδρασης στις αγωγές που του έγιναν.

Όλοι το έχουν αποδεχτεί. Η καρδιά του χτυπάει δυνατά, όπως ενός αθλητή όμως ο εγκέφαλός του είναι «κλειστός». Και οι όποιες φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν δεν ευόδωσαν. Δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός τόσο δυσκολεύει η κατάστασή του Τόμας.

Και οι γονείς του το έχουν καταλάβει. Όπως το έχει καταλάβει και ο θείος του και τα άλλα μέλη της οικογένειάς του. Η γιαγιά του, η Ιωάννα, οι κολλητοί του. Είναι εκεί. Δεν έχουν λείψει στιγμή απο δίπλα του. Όμως η ώρα των γιατρών είναι η πιο δύσκολη.

Τα πρόσωπά τους γεμίζουν ελπίδα αλλά στο τέλος τα κατεβασμένα κεφάλια προσδιορίζουν την πραγματική εικόνα, την πραγματική κατάσταση της υγείας του δικού τους ανθρώπου.

Η αγωνία όλων είναι μεγάλη. Ιδιαίτερα εν όψει της αυριανής μέρας οπότε και πληροφορίες θέλουν να επίκειται και νέα προσπάθεια των γιατρών να "ξυπνήσουν" τον εγκέφαλο του Τόμας!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
Πέρασε ένας μήνας από εκείνο το πρωινό της Κυριακής που όλοι «πάγωσαν» όταν έμαθαν πως ο Τόμας Πρωτόπαπας είχε σοβαρό τροχαίο και νοσηλεύεται στην Εντατική. Κι ενώ ο 26χρονος συνεχίζει να δίνει την «μάχη» και όλοι περιμένουν το θαύμα, η οικογένειά του διαψεύδει πληροφορίες για την κατάστασή του, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η οικογένεια του νεαρού ηθοποιού δεν έχει λείψει στιγμή από το πλευρό του και δεν μπορεί να πιστέψει πότε πέρασε κιόλας ένας μήνας από τότε που το παλικάρι της διασωληνώθηκε.

Όπως επισημαίνουν οι οικείοι του Τόμας, οι γιατροί ΔΕΝ σκέφτονται το ενδεχόμενο να δοκιμάσουν μία νέα φαρμακευτική αγωγή στον 26χρονο, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε σε καμία από τις τρεις προηγούμενες που δοκιμάστηκαν.

Επίσης, παρά τα όσα γράφονται, ΔΕΝ υπάρχει το ενδεχόμενο να μετακινηθεί από το ΚΑΤ ή να μεταφερθεί σε κάποια κλινική του Εξωτερικού.

Με τις ευχές και τις προσευχές όλων να τον συντροφεύουν, ο Τόμας θα εξακολουθήσει να δίνει την μεγάλη του «μάχη» στην Εντατική, με την ελπίδα να τον δούμε σύντομα να στέκεται ξανά στα πόδια του...

Τα μηνύματα του κόσμου στα social media χιλιάδες
- Μακάρι αύριο να Ανοίξει τα ματια του!!!!και αύριο πάντως να μην τανοιξει κάποια στιγμή θα τα ανοίξει είμαι πολύ αισιόδοξη και πιστεύω πως θα τα καταφέρει αργά ή γρήγορα!!!!ειναι πολυ δυνατός και θα τα καταφέρει όμως είπαν αποτι ξέρουν οι γιατροί αυτές οι περιπτώσεις έχουν πολυ κακό αποτέλεσμα όμως δεν πειράζει ο τομας θα πρωτοτυπησει απο τις άλλες περιπτώσεις και θα ζήσει!!!!θα τα καταφέρει είμαι σίγουρη!!!!ολα ειναι θέλημα Θεού και φυσικά αν ο Θεός θέλει τον τομας με τα ματια ανοιχτά αύριο θα ξυπνήσει αν πάλι όχι (και τον θέλει ζωντανό) θα το κάνει κάποια άλλη στιγμή!!!αμαν κι αυτοί οι γιατροί όλο να ανησυχούν το κόσμο πάντα αυτό γίνεται!!!!Τομας εσυ την καρδιά σου να ακούς πατά στα πόδια σου και κλειστους το στόμα!!!ΜΠΟΡΕΙΣ προσπάθησε κι άλλο και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις!!!!εξαλλου αποτι ξέρω σχεδόν όλοι ειναι αισιόδοξοι για σένα!!!ο Θεός πάντως θα κρίνει!!!! Αααχχχ Θεε μου ΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΟΥ!!!

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για πιθανή μετακίνησή του Τόμας από την Εντατική του ΚΑΤ καθώς οι μέρες έχουν περάσει και η προοπτική μετακίνησης σε ιδιωτική κλινική είναι ορατή.
Κατά πόσο είναι εύκολο να μετακινηθεί ο Τόμας; Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν μόνο οι γιατροί.
Το σίγουρο είναι πώς όσο αντέχουν οι γονείς θα κρατήσουν το παιδί τους στο ΚΑΤ.

- σε δυο ευβομαδες εχουμε πασχα η ανσταση του χριστου αυτες οι αγιες μερεσ που ερχοντε ας δωσουν δυναμη και ελπιδα στι οικογενεια του τομας αλλα και στον ιδιο να τα καταφερει να μας αποδειξει οτι ειναι νικη της αλλα και το θαυμα που περιμενουμε ολοι μας

- θα γινεις καλα τομας ειμαι σιγουρη...σε προστατευει ο αγιος παταπιος που ειναι πολυ θαυματουργος...ειναι συνεχεια διπλα σου και σε προσεχει και θα σε βοηθησει να σηκωθεις και να μας δωσεις σε ολους χαρα με το χαμογελο σου....ανοιξε τα υπεροχα ματακια σου και χαμογελασε μας παλι!

- Είναι ελάχιστες οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Τόμας καθώς η κατάστασή του είναι αμετάβλητη. Κανένα καλό ή κακό νέο. Κι αυτό διότι ο εγκέφαλος του είναι ανενεργός.
Είναι σε βαθιά καταστολή και όλοι ελπίζουν στο θαύμα. Την Δευτέρα οι γιατροί αναμένεται να κάνουν την τελευταία προσπάθειά τους.
Αναμένεται να τολμήσουν για μια ακόμη φορά να δώσουν στον ασθενή τους αγωγή προκειμένου να διαπιστώσουν αν ένα μέρος του εγκεφάλου του ηθοποιού αντιδράσει.
Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για πιθανή μετακίνησή του Τόμας από την Εντατική του ΚΑΤ καθώς οι μέρες έχουν περάσει και η προοπτική μετακίνησης σε ιδιωτική κλινική είναι ορατή.
Κατά πόσο είναι εύκολο να μετακινηθεί ο Τόμας; Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν μόνο οι γιατροί.
Το σίγουρο είναι πώς όσο αντέχουν οι γονείς θα κρατήσουν το παιδί τους στο ΚΑΤ

- ollh h ellada einai sto pleyro soy tomas eisai dynatos maxhths ua bgeis nikhths apo aythn th maxh anoije mas ayta yperoxa gallana matia soy jypna janue moy basilia pisteyoyme se esena tomas mporeis ua ta katafereis





Πηγή : pelop.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου