Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Με νέο υπόμνημα θα καταθέσει ο Παπανδρέου;


Με νέο υπόμνημα σύμφωνα με πληροφορίες θα καταθέσει σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που έχει κληθεί εκ νέου να καταθέσει "αυτοπροσώπως".

Ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε ήδη με υπόμνημα στην Επιτροπή πριν από δύο εβδομάδες. Σε αυτό αναφέρει ότι δεν ενημερώθηκε για τους χειρισμούς της λίστας, τονίζει ότι η κυβέρνηση του ήταν που ζήτησε τη λίστα από τις γαλλικές αρχές και ότι κατέβαλε προσπάθειες στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Την περασμένη εβδομάδα, με ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Επιτροπής μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κλήτευση του κ. Παπανδρέου, αποφασίστηκε να αποσταλεί "επίσημη πρόσκληση" στον πρώην πρωθυπουργό να καταθέσει αυτοπροσώπως για τις 16 Απριλίου. Υπέρ ψήφισαν οκτώ μέλη, ενώ ο Π. Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε.

Στο μεταξύ, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε παράταση έως τις 25 Απριλίου των εργασιών της Προανακριτικής.

Τα μέλη της Προανακριτικής έκριναν αναγκαίο να ζητήσουν παράταση 10 ημερών - οι εργασίες έληγαν τυπικά τη Δευτέρα, 15 Απριλίου -, προκειμένου να εξετάσουν τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά την ενημέρωση από το ΣΔΟΕ, ότι το πόρισμα του για τους συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να το παραδώσει νωρίτερα από τις 10 Ιουνίου.

Οι αργοί ρυθμοί ανταπόκρισης του ΣΔΟΕ στα αιτήματα της Προανακριτικής για τα στοιχεία από τους ελέγχους των λογαριασμών που βρίσκονται στη "λίστα Λαγκάρντ" ήταν στο επίκεντρο επικρίσεων τόσο του προέδρου της Επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, όσο και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη. 




Πηγή : nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου