Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μία σύλληψη μετά το φόνο αστυνομικού στο ΜΙΤ

Μία σύλληψη μετά το φόνο αστυνομικού στο ΜΙΤ

Στη σύλληψη ενός υπόπτου έχει προχωρήσει η αστυνομία στη Βοστόνη μετά το φόνο αστυνομικού μέσα στο χώρο του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις, σύμφωνα με μαρτυρίες.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τραυματιστεί ένας άτομο από τους πυροβολισμούς, ενώ σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ένας άνδρας φέρεται να έχει συλληφθεί. Εικόνες τον δείχνουν καθηλωμένο στο έδαφος, με τα χέρια μπροστά και τα πόδια σταυρωμένα πίσω.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης, Ντέιβ Προκόπιο, δήλωσε ότι πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά κατά των αστυνομικών απόψε κατά τη διάρκεια του περιστατικού στο Γουότερταουν. Δεν έχει διευκρινιστεί, εάν το περιστατικό που ακολούθησε η αστυνομική καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου έχει σχέσει με τα πυρά στο ΜΙΤ ή με κάποιο άλλο γεγονός στην περιοχή της Βοστόνης.
Το αμερικανικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο πηγές, αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ότι βρέθηκαν εκρηκτικά και χύτρα ταχύτητος στο σημείο.
Μία σύλληψη μετά το φόνο αστυνομικού στο ΜΙΤ
Η αστυνομία της Μασαχουσέτης ανακοίνωσε ότι θα διεξάγουν έρευνες πόρτα - πόρτα στο Γουοτερτάουν, ενώ συνέστησε στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην ανοίγουν την πόρτα τους σε οποινδήποτε, εάν δεν τους δείξει αστυνομική διαπίστευση. Σε περίπτωση που δουν κάποιον άγνωστοέξω από το σπίτι τους να καλέσουν στο 911 και να διατηρήσουν τις πόρτες τους κλειδωμένες.
Το χρονικό του φόνου στο ΜΙΤ
Ο αστυνομικός του ΜΙΤ έπεσε νεκρός από τα πυρά του άγνωστου ενόπλου τις 21.48 το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου. Η τοπική αστυνομία και το FBI κλήθηκαν λίγο αφότου έπεσαν οι πυροβολισμοί και βρήκαν νεκρό τον αστυνομικό, κοντά στο Κτήριο 32 και περίπου μία ώρα αργότερα άρχισε η καταδίωξη υπόπτων σε κλεμμένο όχημα σε πέντε μίλια περίπου απόσταση.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο άτυχος άνδρας έφερε πολλαπλά τραύματα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Δεκάδες αστυνομικοί περικύκλωσαν το κτήριο, γνωστό ως Stata Center, στο οποίο στεγάζονται εργαστήρια πληροφορικής, καθώς και τμήματα γλωσσολογίας και φιλοσοφίας.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για το περιστατικό και σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου έχει σημάνει συναγερμός.
Το ΜΙΤ, που βρίσκεται κοντά στη Βοστόνη, συνέστησε στους φοιτητές και τους πολίτες να μείνουν μακριά από τις εγκαταστάσεις, καθώς η αστυνομία έκρινε ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη».
Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ακόμη νωπές τις μνήμες από τη διπλή βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης, που κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων. Ωστόσο, το FBI ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να πει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο περιστατικών.
Οπως ανακοίνωσε η εισαγγελία, από τους πυροβολισμούς δεν υπάρχουν άλλα θύματα από τους πυροβολισμούς, ενώ δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.





Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου