Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΤΟΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το σενάριο της δωρεάς οργάνων και η νέα απόπειρα αφύπνισης

ΤΟΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το σενάριο της δωρεάς οργάνων και η νέα απόπειρα αφύπνισης


Είχε γραφτεί τον πρώτο καιρό που οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες και όλοι βιάζονταν να βγάλουν πορίσματα λες και ήταν γιατροί ή ιατροδικαστές. Εκτός των άλλων είχε γραφτεί πως τίθεται ζήτημα δωρεάς οργάνων. Το να γραφτεί αυτό την 2η ημέρα του Τόμας στο ΚΑΤ ήταν τουλάχιστον βιαστικό.
Σήμερα όμως μετά από τουλάχιστον έναν μήνα, μετά από μπαράζ φαρμακευτικών αγωγών - κοκτέηλ φαρμάκων- ώστε να αντιδράσει ο εγκέφαλός του, αλλά ακόμη και την τοποθέτηση των ξένων γιατρών, τα πράγματα δείχνουν να επαναφέρουν σενάρια που όλοι θέλαμε να αποφευχθούν.

Το ζήτημα της δωρεάς οργάνων, φυσικά, είναι ξεκάθαρα θέμα της οικογένειας και πρέπει να είναι 1000% σίγουροι πως το παιδί τους είναι εγκεφαλικά νεκρό. Δυστηχώς οι κλινική εικόνα του Τόμας είναι "σκοτεινή". Καμία αντίδραση και ο εγκέφαλός του είναι ανενεργός. Αν δεν πετύχει και το σημερινό τεστ αφύπνισης τότε οι επιλογές γίνονται ελάχιστες.

Είναι ελάχιστες οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Τόμας καθώς η κατάστασή του είναι αμετάβλητη. Κανένα καλό ή κακό νέο. Κι αυτό διότι ο εγκέφαλος του είναι ανενεργός.
Είναι σε βαθιά καταστολή και όλοι ελπίζουν στο θαύμα. Την Δευτέρα οι γιατροί αναμένεται να κάνουν την τελευταία προσπάθειά τους.

Αναμένεται να τολμήσουν για μια ακόμη φορά να δώσουν στον ασθενή τους αγωγή προκειμένου να διαπιστώσουν αν ένα μέρος του εγκεφάλου του ηθοποιού αντιδράσει.





Πηγή : peolop.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου