Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

«Είδα τον βομβιστή να αφήνει την τσάντα!»


Όταν ο Jeff Bauman ξύπνησε στο νοσοκομείο είδε και τα δύο του πόδια ακρωτηριασμένα...Πλάι του βρισκόταν ο πατέρας του. Προσπάθησε να του μιλήσει, αλλά δεν μπορούσε. Κουνούσε μόνο τα χέρια του... Τότε ήταν που ζήτησε ένα χαρτί και ένα στυλό για να περιγράψει στην οικογένειά του την εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη για πάντα μέσα του.

«Τσάντα, τον είδα να την αφήνει, κοιταχτήκαμε ευθεία στα μάτια» έγραψε ο νεαρός άντρας. Αυτές είναι οι κοφτές, ανατριχιαστικές λέξεις του θύματος, που είδε τη ζωή του να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη.

Όπως αποκάλυψε ο αδερφός του Jeff στο Bloomberg, δύο λεπτά αφότου ο αδερφός του είδε τον βομβιστή να αφήνει την τσάντα, έγιναν και οι αιματηρές εκρήξεις.

Ο Jeff Bauman είναι ο άντρας του οποίου η σοκαριστική φωτογραφία κάνει το γύρο του κόσμου... Είναι ο ματωμένος νεαρός που κρατάει το αριστερό του πόδι, ενώ βρίσκεται πάνω σε ένα καροτσάκι. Δίπλα του, στη φωτογραφία, ένας άντρας με καπέλο καουμπόι σέρνει το αναπηρικό αμαξίδιο.

Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο δύο υπόπτων για την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τον τραυματισμό τουλάχιστον 180.

Στη συνέντευξη Τύπου του FBI ο επικεφαλής ειδικός πράκτορας για τις έρευνες του μακελειού της Βοστώνης, Ρίτσαρντ Ντεσλαριέρς. Στη συνέχεια προσέθεσε πως οι φωτογραφίες και το βίντεο προέρχονται από τις κάμερες παρακολούθησης.

Στις φωτογραφίες ο ύποπτος νούμερο ένα -όπως αποκαλείται- εμφανίζεται να φορά ένα σκούρο καπέλο, και ο ύποπτος νούμερο δύο φέρει ένα λευκό καπέλο. Όπως εξήγησε ο ειδικός πράκτορας, ο δεύτερος ύποπτος θεωρείται ότι είναι αυτός, που τοποθέτησε την τσάντα με τα εκρηκτικά που εξερράγη στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου.

Μάλιστα σήμερα το FBI έδωσε στη δημοσιότητα και νέες φωτογραφίες, σε μία εκ των οποίων οι δύο ύποπτοι βρίσκονται πλάι πλάι.




Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου