Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Εμφάνισαν όλη τη Θράκη ...βουλγαρική


Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος
Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος

Ελληνοβουλγαρική «αερομαχία» για τη Θράκη! Για πρώτη φορά επισήμως η Βουλγαρία επιχείρησε να εγείρει θέμα Θράκης κατά τον σχεδιασμό αεροπορικής πολυεθνικής άσκησης, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα κατά τον σχεδιασμό της αεροπορικής άσκησης «Thracian Star» με πρωτοβουλία της Βουλγαρίας και τη συμμετοχή των ΗΠΑ και της Ρουμανίας εστάλη πρόσκληση συμμετοχής και στην Ελλάδα, η οποία και την αποδέχτηκε.
Κατά την αρχική συντονιστική σύσκεψη στη Σόφια παρουσιάστηκαν από τη βουλγαρική πλευρά διάφορα ενημερωτικά και επιχειρησιακά στοιχεία για τη διεξαγωγή της άσκησης. Εκεί γινόταν αναφορά σε ιστορικά στοιχεία στα οποία σημείωναν με έμφαση «την καταγωγή τους από τους Θράκες», ενώ εμφάνισαν και ιστορικό χάρτη στον οποίο απεικόνιζαν όλη την ελληνική Θράκη ως βουλγαρική! Επίσης στον ίδιο χάρτη απεικονιζόταν η αρχαία Μακεδονία χωρισμένη δια συνόρων από την υπόλοιπη Ελλάδα!
Αμέσως ενημερώθηκε η ηγεσία του Πενταγώνου και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή στο ΓΕΑ να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην ηγεσία της βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας με την αυστηρή προειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την άσκηση εάν δεν διαγραφούν τα στοιχεία αυτά που παραχαράσσουν την Ιστορία και τα γεωγραφικά όρια της Θράκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χτες απάντησε θετικά ο αρχηγός της βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας, πτέραρχος Μπομπόβ, ότι λύνεται η παρεξήγηση και έχουν δοθεί ήδη εντολές για να ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις.




Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου