Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Κατερίνα Λέχου: «Ο γάμος είναι το μυστήριο που φοβήθηκα να εξιχνιάσω»


Η Κατερίνα Λέχου δηλώνει μια γυναίκα παγόνι και μιλά στο περιοδικό Celebrity για τις ανασφάλειές της, τις σχέσεις και τον Πέτρο Φιλιππίδη! Plus: Βackstage video!
Μίλησέ μου λίγο για τη συμμετοχή σου στη νέα ταινία «Ακάλυπτος». Πώς προέκυψε;

Ένας βασικός λόγος για τη δική μου εμπλοκή στο εν λόγω εγχείρημα ήταν ο σκηνοθέτης. Ο Χρήστος Δήμας είναι πολύ συμπαθής, έξυπνος και σε βάζει με τη μία στο κλίμα που θέλει να επιτύχει στην ταινία. Κατά δεύτερον οι άνθρωποι που συμμετέχουν. Και πραγματικά όσοι πρωταγωνιστούν στην ταινία είναι όλοι τους ένας και ένας. Από πού να πρωτοξεκινήσω: από τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, τη Βασιλική Ανδρίτσου με την οποία έχω και τις περισσότερες σκηνές; Είναι όλοι τους άνθρωποι που έχουν μέσα τους την αίσθηση του κωμικού στοιχείου και είναι εξαιρετικοί συνάδελφοι.

Παίζεις τη γυναίκα του Ακάλυπτου (Πέτρου Φιλιππίδη). Μίλησέ μου για τη συνεργασία σας. Είναι, ας πούμε, έξω καρδιά όπως τον έχουμε συνηθίσει στους ρόλους του; Ή είναι πιο δύσκολος σαν χαρακτήρας;
Θεωρώ ότι δεν είναι όσο εξωστρεφής όσο δείχνει στη δουλειά του. Επειδή βέβαια δεν τον γνωρίζω πολύ καλά, θα έλεγα πως είναι σχετικά εσωστρεφής σαν χαρακτήρας. Όπως πολύ συχνά συμβαίνει με τους κωμικούς. Απλώς επειδή έχουν αυτό το αιχμηρό χιούμορ σού δίνουν την αίσθηση ότι είναι πολύ ανοιχτοί σαν προσωπικότητες. Μάλλον είναι κλειστός ο Πέτρος. Θυμάμαι, καθόταν πάντα ήσυχος στα γυρίσματα. Παρ' όλα αυτά είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης.

Πόσο σε αντιπροσωπεύει αυτός ο ρόλος; Βρίσκεις στοιχεία δικά σου στο χαρακτήρα που υποδύεσαι ή είναι κάτι εντελώς άλλο από σένα;
Ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα με το ρόλο, αλλά με βοήθησε πολύ ο σκηνοθέτης. Γιατί είχα να κάνω με το μοτίβο της συζύγου που την απατάει συνέχεια ο άντρας της, της λέει ψέματα, όμως δεν παύει να την έχει «θεά». Αυτή όμως κάποια στιγμή που ο Ακάλυπτος κάνει κάτι πολύ άσχημο που έχει να κάνει με τον πατέρα της, του λέει «Ως εδώ. Πέρασες την κόκκινη γραμμή». Παρ' όλα αυτά ξαναπέφτει στην αγκαλιά του. Και αυτή η στάση της με ζόρισε ομολογώ πάρα πολύ και ως Λέχου και ως γυναίκα. Και εκεί ήταν που ο Χρήστος ο Δήμας με βοήθησε να τη δικαιολογήσω. Γιατί με έκανε να καταλάβω ότι υπάρχει μέσα της μια μικρή ξεχωριστή χορδή που τη συνδέει με αυτό τον ιδιόμορφο και άστατο άνθρωπο. Κάτι πολύ βαθύ και αθώο, το οποίο εντέλει δεν μπορεί να σβηστεί ή να επισκιαστεί από όλα τα άλλα.

Εκτός από την ταινία, η οποία θα βγει στις αίθουσες στις 14 Μαρτίου, τι άλλο κάνεις αυτό τον καιρό;
Παίζω μαζί με τον Άρη Σερβετάλη στο θέατρο Ιλίσια πάνω σε ένα πολύ αγαπημένο μου έργο με τίτλο «Χάρτινα λουλούδια». Πάμε πολύ καλά και παίζω μόνο Δευτέρα και Τρίτη. Αυτά.

Σε προσωπικό επίπεδο είσαι με έναν άνθρωπο εδώ και πέντε χρόνια. Τι είναι αυτό που κάνει μια σχέση να διαρκεί; Πώς το επιτυγχάνετε;
Είναι δύσκολο. Αναλογίσου πόσες ώρες την ημέρα βλέπεις τον άνθρωπό σου και επενδύεις στη σχέση σου. Μια ώρα; Και πολύ λέω. Σκέψου επίσης πόσες φορές λόγω φόρτου εργασίας είσαι «κομμάτια» από την κούραση, που να μην ανταλλάξεις ούτε κουβέντα. Θέλει ενασχόληση... πολλή. Πάντα όμως έχω κατά νου ότι, αν την αφήσω τη σχέση, θα με αφήσει και εκείνη. Νομίζω το πιο σημαντικό πράγμα σε μια σχέση είναι η συζήτηση. Ο ψυχίατρος μου έλεγε ότι τα ζευγάρια που μιλούν μένουν μαζί. Η σιωπή απομακρύνει τους ανθρώπους.




Πηγή : missbloom.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου