Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Aναβολή για τον Ιούνιο πήρε η πρόσβαση του ΣΔΟΕ σε καταθετικούς λογαριασμούς

Aναβολή για τον Ιούνιο πήρε η πρόσβαση του ΣΔΟΕ σε καταθετικούς λογαριασμούς

Αναβολή για τον Ιούνιο πήρε η ενεργοποίηση της απευθείας πρόσβασης των ελεγκτών του ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μεγαλο-φορολογουμένων υπό έλεγχο. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι «οι πρόσφατες αναφορές του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, σχετικά με την άμεση ηλεκτρονική πρόσβαση του ΣΔΟΕ σε τραπεζικά δεδομένα από σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» ενώ πηγές του Σώματος διευκρίνιζαν ότι το σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του υπουργείου έρχεται με καθυστέρηση πέντε ημερών ( οι σχετικές πληροφορίες δημοσιεύθηκαν την περασμένη Παρασκευή) και πηγές του ίδιου του ΣΔΟΕ τη συνέδεαν με τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι την άμεση διασύνδεση των ελεγκτικών υπηρεσιών με τις τράπεζες είχε προαναγγείλει με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, στις 28 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με εκείνη την ανακοίνωση "Στα πλαίσια της αξιοποίησης περισσοτέρων στοιχείων τρίτων προς όφελος των ελεγκτικών υπηρεσιών, δρομολογείται, μέσα στο 2013, η δημιουργία εφαρμογής άμεσης διασύνδεσης με τα τραπεζικά ιδρύματα. Αυτή θα μειώσει στο ελάχιστο τις καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση αιτημάτων του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών, για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών".




Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου