Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Επτά χρονών έγινε το Twitter


Τα έβδομα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα το Twitter, καθώς στις 21 Μαρτίου 2006 ο Jack Dorsey, συνιδρυτής του κοινωνικού δικτύου, έστειλε το πρώτο μήνυμα μέσα στην πλατφόρμα.

Στην επταετία που μεσολάβησε, από μία πολλά υποσχόμενη υπηρεσία, η οποία αντιμετώπιζε με αρκετά προβλήματα με τους σέρβερ που την εξυπηρετούσαν, εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα social media. Έτσι, σήμερα μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει περισσότερους από 200 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες, οι οποίες στέλνουν κάθε μέρα πάνω από 400 εκατ. μηνύματα.
Με την ευκαιρία, οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας ετοίμασαν ένα βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει γεγονότα-ορόσημα στην πορεία του. Ανάμεσά τους, το πρώτο tweet από το διάστημα και το μήνυμα από τον επιβάτη του αεροπλάνου που προσθαλασσώθηκε στον ποταμό Hudson, ανακοινώνοντας την είδηση. Έμφαση δίνει επίσης το βίντεο στον ρόλο που έπαιξε το Twitter στην «Αραβική Άνοιξη».
Πριν από λίγες ημέρες, πάντως, το αμερικανικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών ενέκρινε για τους δύο ιδρυτές του Twitter μία πατέντα η οποία προστατεύει με πνευματικά δικαιώματα τις βασικές λειτουργίες του δικτύου.





Πηγή : kathimerini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου