Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ενταλμα σύλληψης για πρώην κουνιάδα του Ακη


Η πρώην σύζυγος του Ακη, Γκούντρουν - Τσοχατζοπούλου
Η πρώην σύζυγος του Ακη, Γκούντρουν - Τσοχατζοπούλου

Τη σύλληψη της πρώην κουνιάδας του Ακη Τσοχατζόπουλου, αδελφής της πρώην γυναίκας του Γκούντρουν, για εμπλοκή στην υπόθεση με τις «χρυσές» μίζες από τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα TORM1 και υποβρύχια, διέταξε σύμφωνα με πληροφορίες ο ειδικός ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής.
Ο κ. Μαλλής και ο αρμόδιος εισαγγελέας ζήτησαν τη σύλληψη της αδελφής της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Ελγκεν Στοφρέγκεν, εναντίον της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προέκυψαν νέα στοιχεία από την έρευνα του ανακριτή, που εντάσσουν στον κύκλο των εμπλεκόμενων προσώπων και την αδελφή της πρώην συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ελγκεν Στοφρέγκεν, στην οποία φέρεται να κατέληξαν χρήματα που συνδέονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Στην ενέργεια αυτή προχώρησε ο ανακριτής μετά τον εντοπισμό ποσού 1.455.000 ελβετικών φράγκων σε λογαριασμό της Ελγκεν Στοφρέγκεν, στον οποίο -κατά πληροφορίες πάντα- συνδικαιούχος ήταν και άλλο πρόσωπο, σε βάρος του οποίου επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
Μέχρι τώρα πάντως το πρόσωπο αυτό ήταν άγνωστο στην ανάκριση καθώς η έρευνα του ανακριτή δεν έχει κλείσει με την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού και των 18 συγκατηγορουμένων του, αλλά συνεχίζεται προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και κυρίως να βρεθούν όλοι οι αποδέκτες του «μαύρου» πολιτικού χρήματος.
Το επίμαχο ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε φύγει από την εταιρεία ΜΙΕ, κατατέθηκε σε λογαριασμό του Κύρου Μελά, γιου του εκπροσώπου της υπεράκτιας εταιρείας Μorelia Οράτιου Μελά, για να καταλήξει τελικά στον λογαριασμό της Ελγκεν Στοφρέγκεν.





Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου