Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Εξώδικο στον υπουργό Υγείας έστειλαν οι νοσοκομειακοί γιατροί


Με εξώδικο προς τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών  «απάντησαν» οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας στη μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών τους. Την ίδια στιγμή, από το υπουργείο Υγείας επισημαίνεται ότι έχει εγκριθεί 1,2 εκατ. ευρώ για τις εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας αλλά η αποπληρωμή τους μπλοκάρει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με το εξώδικο που απέστειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στις ηγεσίες των δύο υπουργείων, οι γιατροί είναι απλήρωτοι για δεδουλευμένες τακτικές εφημερίες των μηνών Δεκεμβρίου του έτους 2012 και Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου του έτους 2013. Επίσης, πάρα πολλά νοσοκομεία δεν έχουν καταβάλλει εφημερίες από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ το νοσοκομείο Σερρών έχει απλήρωτες τις δεδουλευμένες εφημερίες από το μήνα Αύγουστο του έτους 2012 μέχρι και σήμερα.

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για παράνομη, αυθαίρετη και καταχρηστική συμπεριφορά σε βάρος των γιατρών του ΕΣΥ και τον καθιστά υπεύθυνο για τις κινητοποιήσεις «στις οποίες εξωθεί τους Ιατρούς του Ε.Σ.Υ. (ειδικευμένους και ειδικευόμενους), προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή την καταβολή της αποζημίωσης για δεδουλευμένες εφημερίες (τακτικές και πρόσθετες) πολλών μηνών».

Στο ζήτημα της μη καταβολής των εφημεριών αναφέρθηκε ο κ. Λυκουρέντζος με αφορμή τις κινητοποιήσεις των γιατρών στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας. «Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και με κάποιους υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου, όπου δεν αμφισβητώ την εντιμότητα και την υπηρεσιακή τους αφοσίωση αλλά δεν είναι δυνατόν χάριν εμμονών τους να καθυστερεί η ροή της χρηματοδότησης, όταν έχει υπογράψει τόσο ο Υπουργός Υγείας, όσο και ο Γενικός Γραμματέας για την μεταβίβαση των πιστώσεων» είπε ο υπουργός.

Μάλιστα γνωστοποίησε ότι «για να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο στο μέλλον, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, θα υπάρχει σχετική διάταξη για την διευκόλυνση της αποπληρωμής των οφειλόμενων εφημεριών και υπερωριών».
 



Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου