Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στο "σφυρί" αμφιλεγόμενο πορτρέτο της Angelina Jolie

Σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου η Angelina Jolie αποκάλυψε ότι υπεβλήθη σε προληπτική διπλή μαστεκτομή για να προλάβει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο, ο Σουηδός ζωγράφος Johan Andersson αποκάλυψε ένα αμφιλεγόμενο πορτρέτο της ηθοποιού μετά την εγχείριση.

Η χολιγουντιανή ηθοποιός εμφανίζεται στον πίνακα του Andersson γυμνή και χωρίς στήθος. Η τιμή πώλησης του πορτρέτου υπολογίζεται στα 22.000 δολάρια, ενώ τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στο ίδρυμα Falling Whistles, το οποίο κάνει εκστρατείες για την ειρήνη στο Κογκό και υποστηρίζεται ένθερμα από την Jolie.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο Andersson, που είναι ο νεότερος καλλιτέχνης που θα εκθέσει στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου, δήλωσε ότι εμπνεύστηκε την ελαιογραφία με τη Jolie, γιατί συγκινήθηκε από την περιπέτεια της υγείας της, καθώς η μητέρα του έχει δώσει παρόμοια μάχη με τον καρκίνο.

"Η μητέρα μου είχε επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού όταν ήμουν 15 ετών, η ιδέα να κάνει μαστεκτομή πραγματικά με τρόμαζε και ήταν αρκετά τυχερή γιατί έκανε μια επέμβαση που δεν χρειάστηκε μαστεκτομή. Η πρόσφατη είδηση για την Angelina με άγγιξε βαθύτατα και με οδήγησε στο να δημιουργήσω αυτό το πορτρέτο. Αποτυπώνεται μία αμηχανία στο στήσιμό της σε αντίθεση με την φυσική ομορφιά του προσώπου της", δήλωσε ο καλλιτέχνης.



Ο Johan Andersson είναι γνωστός για τα πορτρέτα της Amy Winehouse και του πρώην δικτάτορα της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι.



Πηγή : nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου